flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/9251/19-а

25 липня 2019, 16:04

Завантажити скановану копію

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про залишення заяви без розгляду

 

 

           25 липня 2019 р.                                                   Справа №200/9251/19-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

    Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Абдукадирової К.Е., суддів Голуб В.А., Загацької Т.В., при секретарі судового засідання Синовят Н.С., від представників сторін:

 

від заявника:              не з’явився

від відповідача:          не з’явився.

 

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про забезпечення позову кандидата у народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни (03049, м. Київ, пр. Повітрофлотський, буд. 20/1, посвідчення кандидата у народні депутати України № КД – 5101 від 25.06.2019р.) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (85300, Донецька область, м. Покровськ, вул. Поштова, 13, код ЄДРПОУ 43047435), яка подана до подачі позовної заяви, у якій кандидат у народні депутати України Романцова Тетяна Володимирівна просить заборонити Окружній виборчій комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 приймати рішення про встановлення результатів голосування по одномандатному виборчому округу № 50 до здійснення повторного підрахунку голосів на виборчих дільницях,-

 

ВСТАНОВИВ:

 

До Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява про забезпечення позову кандидата у народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50, в якій заявник просить забезпечити адміністративний позов шляхом заборони Окружній виборчій комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 приймати рішення про встановлення результатів голосування по одномандатному виборчому округу № 50 до здійснення повторного підрахунку голосів на виборчих дільницях.

Ухвалою суду від 24 липня 2019 року розгляд заяви призначено на 25 липня 2019 року.

Представник заявника до судового засідання не з’явився, на адресу суду електронною поштою направив скан-копію заяви про залишення заяви про забезпечення позову без розгляду у зв'язку із зміною обставин, що були підставою для подання до суду заяви про забезпечення позову.

Представники відповідача  до судового засідання не з’явились. Ухвалою суду від 24 липня 2019 року про прийняття до розгляду заяви про забезпечення позову  судом було запропоновано Окружній виборчій комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 надати  письмові пояснення  стосовно заяви про забезпечення позову. Проте до суду ніяких відомостей по суті заяви та письмових пояснень не надходило.

Розглянувши заяву про залишення заяви про забезпечення позову без розгляду, суд виходить з наступного.

Згідно із приписами пункту 5 частини 1 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності, передбачає право заявника на порушення провадження в суді та право розпорядження своїми вимогами на свій розсуд.

Отже, підстави для відмови у задоволенні цієї заяви законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду.

З огляду на правову позицію заявника суд позбавлений можливості продовжити розгляд заяви про забезпечення позову та зобов'язаний залишити її  без розгляду.

За таких обставин заява кандидата у народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни про залишення заяви про забезпечення позову без розгляду підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 240, 248, 272, 277, 278, 295 КАС України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

Клопотання кандидата у народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни про залишення заяви про забезпечення позову без розгляду – задовольнити.

Заяву про забезпечення позову кандидата у народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни (03049, м. Київ, пр. Повітрофлотський, буд. 20/1, посвідчення кандидата у народні депутати України № КД – 5101 від 25.06.2019р.) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (85300, Донецька область, м. Покровськ, вул. Поштова, 13, код ЄДРПОУ 43047435), яка подана до подачі позовної заяви, у якій кандидат у народні депутати України Романцова Тетяна Володимирівна просить заборонити Окружній виборчій комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 приймати рішення про встановлення результатів голосування по одномандатному виборчому округу № 50 до здійснення повторного підрахунку голосів на виборчих дільницях – залишити без розгляду.

Стягнути з кандидата у народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни (03049, м. Київ, пр. Повітрофлотський, буд. 20/1, посвідчення кандидата у народні депутати України № КД – 5101 від 25.06.2019р.) суму судового збору у розмірі 576 (п’ятсот сімдесят шість) гривень 42 копійки на користь Державного бюджету України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається у дводенний строк з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Ухвала суду набирає законної сили у строк та в порядку передбаченому статтею 272 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали виготовлений у нарадчій кімнаті та проголошений у судовому засіданні 25 липня 2019 року. 

 

Головуючий суддя                                                                         К.Е. Абдукадирова

 

Судді                                                                                                В.А. Голуб

                                                                        

                                                                                                         Т.В. Загацька