flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/9432/19-а

26 липня 2019, 18:11

Завантажити скановану копію

200/9432/19-а

Україна

 Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі


          26 липня 2019 р.                                                  Справа №200/9432/19-а  

 

          приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1


 Суддя Донецького окружного адміністративного суду Лазарєв В.В., розглянувши позовну заяву офіційного спостерігача від Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «Опора» в одномандатному виборчому окрузі №50 Курачицького Григорія Сергійовича (місце проживання: пр. Миру, буд. 108, кв. 74, м. Маріуполь, Донецька область, 87533) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (місцезнаходження: пл. Шибанова, буд. 13, м. Покровськ, Донецька область, 85300), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «Опора» (місцезнаходження: вул. М.Грушевського, буд. 13, м. Київ, 01021)  про визнання протиправними та скасування постанов,-

 

В С Т А Н О В И В:

 

26 липня 2019 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява офіційного спостерігача від Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «Опора» в одномандатному виборчому окрузі №50 Курачицького Григорія Сергійовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «Опора», в якій просить визнати протиправною та скасувати постанови від 23 липня 2019 року «Про проведення засідання окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 50 в закритому режимі», «Про позбавлення права бути присутніми на засіданні осіб».

Позовна заява відповідає вимогам статтям 160, 161, 172, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви особі, яка її подала, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

У Х В А Л И В:

          

Прийняту позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом офіційного спостерігача від Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «Опора» в одномандатному виборчому окрузі №50 Курачицького Григорія Сергійовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «Опора» про визнання протиправними та скасування постанов.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 27 липня 2019 року об 11:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1.

Відповідачу у строк до 27 липня 2019 року до 09:00 години надати:

- належним чином засвідчену копію протоколу безперервного засідання Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 з підрахунку голосів, в межах якого прийнято постанови від 23 липня 2019 року «Про проведення засідання окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 50 в закритому режимі» та «Про позбавлення права бути присутніми на засіданні осіб»;

- всі матеріали на підставі яких були прийняті оскаржувані постанови, в тому числі матеріали, які свідчать про можливість загрози життю та тиск на членів ОВК під час безперервного засідання та прийняття рішень;

- докази, що свідчать про протиправне перешкоджання проведення засідання з боку осіб, зазначених  у пунктах 2,3,5 та частині 4 статті 33 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 27 липня 2019 року до 09:00 години.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню з підстав порушення правил підсудності.

 


Суддя                                                                                  В.В. Лазарєв