flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/9412/19-а

26 липня 2019, 20:29

Завантажити скановану копію

200/9412/19-а

Україна

 Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про витребування доказів


          26 липня 2019 р.                                                  Справа №200/9412/19-а  

 

          приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1


 Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Грищенка Є.І., суддів Троянової О.О., Зеленова А.С., розглянувши у письмовому провадженні питання про витребування доказів в адміністративній справі за позовом кандидата в народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 про визнання протиправними дії та зобов’язання вчинити певні дії,

 

ВСТАНОВИВ:

 

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом кандидата в народні депутати України Романцової Тетяни Володимирівни до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50  про визнання протиправними дії та зобов’язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 26 липня 2019 року відкрито провадження та призначено справу до судового розгляду на 27 липня 2019 року.

Статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно ч. 3 ст. 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що для повного, всебічного та об’єктивного розгляду адміністративної справи, для з’ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, необхідно витребувати з Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 протоколи безперервного засідання, складені за результатами розгляду документів отриманих від  ДВК № 140741, ДВК № 140743, ДВК № 140754, ДВК № 140750 одномандатного виборчого округу № 50.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 9, 72, 80 КАС України, -

 

УХВАЛИВ:

 

Зобов’язати Окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 надати суду:

-          протокол безперервного засідання, складений за результатами розгляду документів отриманих від  ДВК № 140741 одномандатного виборчого округу № 50.

-          протокол безперервного засідання, складений за результатами розгляду документів отриманих від  ДВК № 140743 одномандатного виборчого округу № 50;

-          протокол безперервного засідання, складений за результатами розгляду документів отриманих від  ДВК № 140754, одномандатного виборчого округу № 50;

-          протокол безперервного засідання, складений за результатами розгляду документів отриманих від  ДВК № 140750 одномандатного виборчого округу № 50.

Витребувані документи надати до суду  на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua) у строк до 27 липня 2019 року 10 год. 00 хв.

Ухвалу для виконання направити до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50.

Ухвала оскарженню не підлягає.      

 


Головуючий суддя                                                                         Є.І. Грищенко

 

Судді                                                                                               О.В. Троянова

                                                                      

                                                                                                        А.С. Зеленов