flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9474/19-а

28 липня 2019, 17:22

Завантажити скановану копію

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

 

28 липня 2019 року                                                     справа № 200/9474/19-а

 

суддя Донецького окружного адміністративного суду Голубова Л.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви кандидата у народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича (місце реєстрації відповідно паспорта громадянина України: 85320, Донецька область, м. Мирноград, вул. Франко, буд. 18, РНОКПП 3083303275, телефон: +38-099-543-91-45, електронна пошта: chornyi_84@ukr.net) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (місцезнаходження згідно даних з ЄДР: 85300, Донецька область, м. Покровськ, вул. Поштова, буд. 13, код ЄДРПОУ 43047435, телефон: +38-066-604-12-73, електронна пошта: відсутня) про визнання протиправною бездіяльності, скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

27 липня 2019 року о 23:37 кандидат у народні депутати України Чорний Анатолій Сергійович звернувся до суду з позовом до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 про:

- визнання протиправною бездіяльності Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 щодо не розгляду скарги та не прийняття рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці № 140769;

- визнання протиправним протокольне рішення Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 щодо прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії № 140769 зафіксоване у протоколі даної дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчій дільниці в одномандатному окрузі та його скасування;

- зобов’язання Окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці № 140769 в порядку, встановленому Законом України «Про вибори народних депутатів України».

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 28 липня 2019 позовну заяву залишено без руху і позивачеві надано строк до 16:00 годині 28 липня 2019 року на усунення недоліків позовної заяви.

У встановлений строк позивачем не усунуті недоліки позовної заяви, однак, враховуючи суспільний інтерес та значимість справи, оскільки вона стосується виборчого процесу, суд вважає за необхідне прийняти її до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 160-161, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності.

Позовну заяву подано у строк, встановлений статтею 273 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені КАС України, відсутні.

Дана справа має бути розглянута за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, передбачених розділом 2 глави 11 КАС України.

З огляду на положення ч. 1 ст. 33 КАС України, дана справа буде розглядатись і вирішуватись колегією у складі трьох суддів.

Частиною 4 ст. 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами ч. 2 та ч. 3 ст. 77 КАС України встановлено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

У таких справах суб`єкт владних повноважень не може посилатися на докази, які не були покладені в основу оскаржуваного рішення, за винятком випадків, коли він доведе, що ним було вжито всіх можливих заходів для їх отримання до прийняття оскаржуваного рішення, але вони не були отримані з незалежних від нього причин.

Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі наведеного, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача письмові докази, які мають значення для повного та всебічного дослідження обставин у справі та запропонувати надати докази позивачу.

Керуючись статтями 9, 33, 77, 171, 268-270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом кандидата у народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 про визнання протиправною бездіяльності, скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити за правилами Глави 11 Розділу 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» КАС України.

Призначити судове засідання на 28 липня 2019 року о 20:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити сторін.

Зобов’язати позивача надати до 19:00 год. 28.07.2019 року:

- рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію Чорного Анатолія Сергійовича, як кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 50;

- копію протоколу, яка була видана дільничною виборчою комісією на бланку встановленого зразка про підрахунок голосів від 22.07.2019 року (бланк № 0336621);

- докази подання скарги до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 про яку йдеться в позові, та всі додані до неї документи з доказами їх подання до відповідача;

- оригінал довіреності на представника (для огляду), копію для долучення до матеріалів справи.

Зобов’язати відповідача надати до 19:00 год. 28.07.2019 року:

- протокол безперервного засідання від 21 липня 2019 року;

- перший та другий примірники протоколу підрахунку голосів на звичайній виборчій № 140769, який було розглянуто на засіданні ОВК та використано для внесення інформації про результати голосування до протоколу засідання ОВК;

- скаргу кандидата у народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича та всі додані до неї документи;

- оригінал та завірену копію журналів реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції щодо скарги кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича;

- в разі наявності такого – рішення щодо скарги кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича та доведення його до відома скаржника;

- оригінал довіреності на представника (для огляду), копію для долучення до матеріалів справи.

Витребувати у Дільничної виборчої комісії № 140769 (місцезнаходження: 85000, Донецька область, м. Добропілля, мікрорайон Молодіжний, буд. 22-А) третій та четвертий примірники протоколу про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчій дільниці № 140769 одномандатного виборчого округу № 50.

Витребувати у Центральної виборчої комісії (місцезнаходження згідно даних з ЄДР: 01133, м. Київ, площа Лесі Українки, буд. 1, код ЄДРПОУ 21661450) перший примірники протоколу про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчій дільниці № 140769 одномандатного виборчого округу № 50.

Витребувані документи надати суду до 19:00 години 28 липня 2019 року.

Зобов'язати відповідача надати до суду відзив на позовну заяву та всі документи, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним надсиланням учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів та надати до суду докази такого направлення (надання) до 19:00 години 28 липня 2019 року.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку визначеному статтею 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

 

 

 

 

Суддя                                                                                                                       Л.Б. Голубова