flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9473/19-а

28 липня 2019, 17:28

Завантажити скановану копію

Донецький окружний адміністративний суд

 

 

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

28 липня 2019 року                                                             справа № 200/9473/19-а

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Логойда Т.В., перевіривши виконання вимог законодавства при подачі позовної заяви кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича (85320, Донецька обл., м. Мирноград, вул. Франка, 18, ІПН 3083303275) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (85300, Донецька обл., м. Покровськ, вул.Поштова,13, код ЄДРПОУ 43047435) про визнання протиправною бездіяльності, визнання протиправним рішення та зобов'язання вчинити дії,

 

в с т а н о в и л а:

 

27 липня 2019 року о 23 год. 37 хв. кандидат в народні депутати України Чорний А.С. як суб’єкт відповідного виборчого процесу звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом, в якому просив:

- визнати протиправною бездіяльність Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 щодо не розг­ляду скарги Чорного Анатолія Сергійовича і не прийняття рішення про про­ведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці №140774;

- визнати протиправним та скасувати протокольне рішення Окружної виборчої комісії з ви­борів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 щодо прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії №140774, зафіксо­ване у протоколі даної дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчий дільниці в одномандатному окрузі;

- зобов’язати Окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 прийняти рішення про проведення повтор­ного підрахунку голосів на виборчій дільниці №140774 в порядку, встановленому Законом України «Про вибори народних депутатів України».

Ухвалою судді Донецького окружного адміністративного суду від 28 липня 2019 року вказану позовну заяву залишено без руху та, з урахування особливостей процесуальних строків розгляду справ даної категорії, надано строк для усунення її недоліків – до 14 год. 00 хв. 28 липня 2019 року.

На виконання ухвали суду позивач через засоби телефонного зв’язку зобов’язався надати відповідні відомості та докази, що були зазначені у вказаній ухвалі, безпосередньо у судове засідання.

Враховуючи наведене та терміновість строку розгляду справи вказаної категорії, що встановлені ст. 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає, що наведені обставини дають змогу відкрити провадження у справі.

Позовна заява відповідає вимогам законодавства і відсутні перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі.

Керуючись ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України,

 

у х в а л и л а:

 

Відкрити провадження у вказаній адміністративній справі.

Адміністративну справу розглядати колегією у складі трьох суддів з урахуванням особливостей розгляду справ даної категорії справ, що встановлені Кодексом адміністративного судочинства України.

Справу призначити до розгляду у судовому засіданні на 20 год. 00 хв. 28 липня 2019 року, яке відбудеться в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька обл., м.Слов’янськ, вул.Добровольського, 1, про що повідомити учасників справи.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву – до дати засідання, що визначена даною ухвалою.

Звернути увагу учасників справи, що відповідно до ч. 1 ст. 269 Кодексу адміністративного судочинства України у даній категорії справ заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Витребувати у кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича скаргу, про яку йдеться в позові, та всі додані до неї документи з доказами їх подання до відповідача.

Витребувати у Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50:

- протоколом безперервного засідання від 21 липня 2019 року;

- другий примірник протоколу про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчій дільниці №140774 одномандатного виборчого округу № 50;

- скаргу кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича та всі додані до неї документи;

- оригінал та завірену копію журналів реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції щодо скарги кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича;

- в разі наявності такого - рішення щодо скарги кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича та доведення його до відому скаржника;

- всі інші, наявні у відповідача докази, що стосуються предмету спору.

Витребувати у Центральної виборчої комісії:

- перший примірник протоколу про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчій дільниці №140774 одномандатного виборчого округу № 50.

Встановити строк для подання витребуваних доказів – до 18 год. 30 хв. 28 липня 2019 року.

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування вказаної системи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

 

 

 

 

Суддя                                                                                                   Т.В. Логойда