flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9468/19-а

28 липня 2019, 18:04

Завантажити скановану копію

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 28 липня 2019 р.                                                          Справа №200/9468/19-а

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Мозговая Н.А., розглянувши у приміщенні суду за адресою: м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1,  адміністративний позов кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 про визнання протиправною бездіяльність, визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії,-

 

В С Т А Н О В И В:

 28 липня 2019 року позивач, Кандидат в народні депутати України Чорний Анатолій Сергійович (РНОКПП 3083303275, місце проживання: Донецька область, м. Мирноград, вул. Франко, буд. 18), звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 (код ЄДРПОУ 43047435, місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, вул. Поштова, 13) про визнання протиправною бездіяльності окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 щодо не розгляду скарги і не прийняття рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці №140762, визнання протиправним та скасування протокольного рішення окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 щодо прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії №140762, зафіксованого у протоколі даної дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчий дільниці в одномандатному окрузі, зобов’язання окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці №140762 в порядку, встановленому Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Ухвалою суду від 28 липня 2019 року позовну заяву залишено без руху та встановлено строк на усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду скарги Чорного Анатолія Сергійовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50, надання до суду копії протоколу дільничної виборчої комісії №140762 про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчій дільниці в одномандатному виборчому окрузі №50 на бланку встановленого зразка, надання до суду позовної заяви та копії для відповідача із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця проживання чи перебування, поштового індексу, реєстраційного номеру облікової картки платника податків, за його наявності, відомих номерів засобів зв’язку, адресу електронної пошти представника позивача адвоката Дементьєва Т.М.

На виконання ухвали про залишення позовної заяви без руху, представник позивача через засоби телефонного зв’язку надав суду свої дані відповідно до положень ч.2 ст. 160 КАС України.

Враховуючи терміновість строку розгляду вказаної справи, відповідно до ст. 273 КАС України, суд вважає, що надані дані дають змогу відкрити провадження у справі.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження та відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160-161,273,276 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності.

Позовну заяву подано у строк, встановлений ст.273 КАС України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені КАС України, відсутні.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Дана справа має бути розглянута за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, передбачених розділом 2 глави 11 КАС України.

З огляду на положення ч.1 ст.33 КАС України, дана справа буде розглядатись і вирішуватись колегією у складі трьох суддів.

Частиною 4  ст. 9 КАС України  передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами ч. 2 та ч. 3  ст. 77 КАС України  встановлено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

У таких справах суб`єкт владних повноважень не може посилатися на докази, які не були покладені в основу оскаржуваного рішення, за винятком випадків, коли він доведе, що ним було вжито всіх можливих заходів для їх отримання до прийняття оскаржуваного рішення, але вони не були отримані з незалежних від нього причин.

Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі наведеного, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача письмові докази, які мають значення для повного та всебічного дослідження обставин у справі та запропонувати надати докази позивачу.

Керуючись 9, 33, 77, 80 171, 248, 256, 268 - 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 про визнання протиправною бездіяльність, визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/9468/19-а.

Справа буде розглядатися у судовому засіданні колегією у складі трьох суддів.

Призначити судове засідання у справі на 28.07.2019 року о 20:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити учасників справи.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 18 години 00 хвилин 28.07.2019 року.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Зобов’язати позивача надати суду у строк до 18 години 00 хвилин 28 липня 2019 року: копію протоколу ДВК № 140762, на яку позивач посилається на першому аркуші позову; скаргу та акт про порушення, переданий до ОВК № 50, з доказами отримання; оригінали документів, доданих до позову, документ, що підтверджує його особу (для огляду), оригінали (для огляду) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви.

Зобов’язати відповідача надати суду у строк до 18 години 00 хвилин 28 липня 2019 року всі протоколи про підрахунок голосів виборців, що отримані з ДВК № 140762; дані про підсумки голосування за кандидата в народні депутати, передані до ЦВК; протокол за підрахунками голосів виборців ДВК № 140762 ОВК № 50 від 22.07.2019 року; скарга та акт про порушення, переданий позивачем, примірник протоколу підрахунків голосів виборців за Аксьонова А.А., Романцову Т.В., Требушкіна Р.В., Сахарову К.М., а також прийняте рішення за вказаної скаргою, з доказами направлення позивачу; оригінали вказаних документів – для огляду.

 Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку, визначеному ст. 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню у випадку порушень правил підсудності.

 

 

Суддя                                                               Мозговая Н.А.