flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9472/19-а

28 липня 2019, 18:13

Завантажити скановану копію

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

28 липня 2019 р.                                                                   Справа № 200/9472/19-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Ушенко С.В., розглянувши матеріали позовної заяви кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича (РНОКПП 3083303275; Донецька область, м. Мирноград, вул. Франко, буд. 18) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (ЄДРПОУ 43047435; Донецька область, м. Покровськ, вул. Поштова, 13) про визнання бездіяльності протиправною, визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

 

 Кандидат в народні депутати України Чорний Анатолій Сергійович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 про визнання протиправною бездіяльності щодо не розгляду скарги і не прийняття рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці № 140760, визнання протиправним та скасування протокольного рішення щодо прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії № 140760, зафіксованого у протоколі даної дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на звичайній виборчий дільниці в одномандатному окрузі, зобов’язання прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці № 140760 в порядку, встановленому Законом України «Про вибори народних депутатів України».

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 28.07.2019 позовну заяву залишено без руху і позивачеві надано строк до 15-30 год. 28 липня 2019 року на усунення недоліків позовної заяви.

У встановлений строк позивачем не усунуті недоліки позовної заяви, однак, враховуючи суспільний інтерес та значимість справи, оскільки вона стосується виборчого процесу, суд вважає за необхідне прийняти її до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження.

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності.

Позовну заяву подано у строк, встановлений статтею 273 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені КАС України, відсутні.

Відповідно до ч. 9 ст. 273 КАС України, суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору. У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Позивач при зверненні до суду із позовною заявою повинен був сплатити судовий збір. Проте, в порушення зазначеної норми, ним не додано до позову документу про сплату судового збору.

За таких обставин, з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів позивача від порушень з боку суб'єктів владних повноважень суд вважає за доцільне прийняти позов до провадження і призначити судове засідання та запропонувати позивачеві сплатити судовий збір в порядку та у розмірі, що встановлені Законом України «Про судовий збір».

Крім того,  суд вважає за необхідне у відповідності до приписів ст. 80 КАС України витребувати докази по справі.

Керуючись статтями 80, 171, 268-270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата в народні депутати України Чорного Анатолія Сергійовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 про визнання бездіяльності протиправною, визнання протиправним і скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/9472/19-а.

Розгляд справи здійснювати колегією суддів Донецького окружного адміністративного суду за правилами Глави 11 Розділу 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» КАС України.

Призначити судове засідання у справі на 29 липня 2019 року о 10:30 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити учасників справи.

Явку учасників справи у судове засідання визнати обов’язковою.

         

Зобов’язати позивача надати у судове засідання скаргу на дії (бездіяльність) Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (оригінал для огляду, копію до справи); копію протоколу дільничної виборчої комісії № 140760 на бланку встановленого зразка, на які є посилання у позовній заяві, а також оригінали посвідчення № КД-2859 від 23.06.2019 про реєстрацію позивача кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №50 та документів, що підтверджують повноваження представника позивача (для огляду).

 

Зобов'язати відповідача надати до суду відзив на позовну заяву та всі документи, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним надсиланням учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів та надати до суду докази такого направлення (надання) до початку судового засідання.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

 

Витребувати у Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 належним чином засвідчені копії протоколу про прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії та врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці № 140760 в одномандатному окрузі при встановленні підсумків голосування в межах виборчого округу № 50, а також протоколу про підсумки голосування в одномандатному окрузі № 50.

 

Витребувати у Центральної виборчої комісії належним чином засвідчені копії протоколу про прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії та врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці № 140760 в одномандатному окрузі при встановленні підсумків голосування в межах виборчого округу № 50, а також протоколу про підсумки голосування в одномандатному окрузі №50, які складені Окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50.

 

Витребувані документи необхідно надати до Донецького окружного адміністративного суду не пізніше початку судового засідання.

 

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку, визначеному статтею 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. 

 

 

 

 Суддя                                                                                                 С.В. Ушенко