flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/8931/20-а

27 січня 2021, 13:56

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про відкладення підготовчого засідання

 

 

           12 січня 2021 р.                                                     Справа №200/8931/20-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., розглянувши в підготовчому засіданні в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Мазура Альберта Григоровича до Великоновосілківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії, -

 

ВСТАНОВИВ:

 

Мазур Альберт Григорович звернувся до суду з адміністративним позовом до Великоновосілківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області. Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії.

Судом призначено підготовче засідання на 12.01.2021.

Представники сторін до судового засідання не з’явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

На підставі ч.9 ст.205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України), суд дійшов висновку про можливість розгляду справи у письмовому провадженні.

Згідно положень  ч.1 ст.179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до ч.ч.1,2  ст.173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з’ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Частиною 2  ст.180 КАС України  визначено перелік питань, які з'ясовуються на стадії підготовчого засідання.

У свою чергу, згідно ч.1 та п.3 ч.2  ст.181 КАС України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою  6 розділу  II  цього  Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою. Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: коли питання, визначені частиною другою  статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Ухвалою суду від 23.12.2020 було зобов`язано позивача невідкладно надіслати на адресу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.   Докази надіслання невідкладно надати до суду.

Станом на 12.01.2021 позивачем не надано вказаних доказів надіслання.

Отже, враховуючи також неподання представником відповідача-2 відзиву на адміністративний позов, що виключає можливість розгляду питань, визначених ч.2  ст.180 КАС України, суд приходить до висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання.

На підставі викладеного, керуючись  ст.ст. 173, 179, 180, 181, 205, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

 

У Х В А Л И В:

 

Відкласти підготовче засідання на  02.02.2021 на 11 год. 15 хв.,  яке відбудеться в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: вул. Добровольського,1, м. Слов’янськ, Донецька область.

Зобов`язати позивача невідкладно надіслати на адресу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.   Докази надіслання невідкладно надати до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки:http://court.gov.ua/).

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

 

 

 

Суддя                                                                                  Т.В.Загацька