flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа № 805/4729/17-а

08 жовтня 2021, 08:06

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про заміну сторони виконавчого провадження

 

 

 

           04 жовтня 2021 р.                                                  Справа №805/4729/17-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шинкарьової І.В., розглянув в порядку письмового провадження клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі № 805/4729/17-а    за позовом Управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області до Публічного акціонерного товариства “Красногорівське будівельно-монтажне управління” про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

23 вересня 2021 року    представник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області надав до суду заяву про заміну сторони у виконавчому провадженню № 62764699 з примусового виконання виконавчого листа № 805/4729/17-а, виданого 23.01.2018 року Донецьким окружним адміністративним судом, з Великоновосілківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 23 січня 2018 року задоволено позовну заяву Управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області до Публічного акціонерного товариства “Красногорівське будівельно-монтажне управління” про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Стягнуто з Публічного акціонерного товариства “Красногорівське будівельно-монтажне управління” на користь Управління Пенсійного фонду України в  Мар'їнському районі Донецької області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за липень – вересень 2017 року в сумі 3712,83 грн.

На виконання рішення суду видано виконавчий лист у справі.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 06 вересня 2018 року задоволено заяву Великоновоілківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження.

Замінено стягувача – управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого у справі № 805/4729/17-а, його правонаступником – Великоновоілківським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області.

Постановою старшого державного виконавця Марїнського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) від 11.08.2021 року ВП № 62764699 відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 805/4729/17-а, виданого 23.01.2018року Донецьким окружним адміністративним судом про стягнення з ПАТ “Красногорівське будівельно-монтажне управління” на користь управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 3  712 (три тисячі сімсот дванадцять) гривень 83 копійки.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 373 КАС України виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Судом встановлено, що з метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року №925 “Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України”, наказу Пенсійного фонду України “Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду” від 02 листопада 2020 року №115, проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області. Згідно додатку до постанови Кабінету міністрів України від 09.10.2020 року №925, Великоновосілківське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (ЄДРПОУ 13486010).

Згідно із п. 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 р. №1074, у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області виступає правонаступником всіх майнових прав та обов’язків Великоновосілківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Відповідно до передавального акту від 10 серпня 2021 року, затвердженого в.о. Голови правління Пенсійного фонду України, відповідно до Законів України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, “Про центральні органи виконавчої влади”, “Про управління об’єктами державної власності”, постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 року № 925 “Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України”, наказу Пенсійного фонду України від 02.11.2020 року № 115 “Про заходи у зв’язку з реорганізацією деяких територіальних органів Пенсійного фонду”, наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області № 1663 від 06.11.2020 “Про заходи у зв’язку з реорганізацією територіальних органів Фонду області” (зі змінами), наказу Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області від 10.11.2020 № 230 “Про заходи у зв’язку з реорганізацією Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області”, членами комісії з припинення Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області здійснено заходи щодо припинення діяльності Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області та реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, яке є правонаступником всіх прав та обов’язків припиненого Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області та проведено передачу окремо визначеного майна, що обліковується на балансі Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Передано основні засоби, інші необоротні матеріальні активи, запаси, вказані в п. 1 даного акту з балансу Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області на баланс Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, яке є правонаступником всіх прав та обов’язків Великоновосілківського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Згідно з нормами ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи наведене вище, суд вбачає достатньо підстав для прийняття рішення про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст.ст. 229, 243, 248, 252, 379 Кодексу адміністративного судочинства    України, суд –

У Х В А Л И В:

 

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у виконавчому провадженню № 62764699 з примусового виконання виконавчого листа № 805/4729/17-а - задовольнити.

Замінити сторону – Великоновосілківське об’єднане  управління Пенсійного фонду України Донецької області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (місцезнаходження: пл. Соборна, буд. 3, м. Слов’янськ, Донецька область; код ЄДРПОУ: 13486010).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений та підписаний 04 жовтня 2021 року. 

 

 

Суддя                                                                                   І.В. Шинкарьова