flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/17133/21

17 лютого 2022, 09:51

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням

 

 

           11 лютого 2022 року                                                          Справа №200/17133/21 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., розглянувши у письмовому провадженні матеріали адміністративного позову Головного управління ДПС у Донецькій області до Рогова Олександра Михайловича про стягнення податкового боргу,- 

 

                                                            ВСТАНОВИВ:

 

Головне управління ДПС у Донецькій області (87515, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Італійська, 59) звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Рогова Олександра Михайловича (84100, Донецька область, м.Слов’янськ, вул.Банківська, буд.81А, кв.42)  про стягнення з фізичної особи Рогова Олександра Михайловича (РНОКПП 2308712738, 18.03.1963 р.н.) податкового боргу в розмірі 40252,14 грн, а саме: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачується фізичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості (код бюджетної класифікації 18010300) в сумі 40252,14 грн.

Вивчивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.4  ст.9 Кодексу адміністративного судочинства України  (далі -  КАС України), суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з’ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч.1 ст.12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з ч.3 ст.257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ч.6 ст.260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

З метою забезпечення правильного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про необхідність здійснювати подальший розгляд даної справи в порядку загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Частиною 4 ст.173 КАС України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Для належної підготовки справи для розгляду по суті, суд вважає за необхідне з власної ініціативи продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів з дня закінчення шістдесятиденного строку, визначеного ч.4 ст.173 КАС України.

Керуючись ст.ст. 12,  77, 80, 256, 260, 262 КАС України суд, -

 

                                                                УХВАЛИВ:

 

Розгляд справи за позовом Головного управління ДПС у Донецькій області до Рогова Олександра Михайловича про стягнення податкового боргу здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Продовжити строк підготовчого провадження в адміністративній справі №200/17133/21 на тридцять днів з дня закінчення шістдесятиденного строку, визначеного ч.4 ст.173 КАС України.

Призначити підготовче засідання  на 01.03.2022 о 13 год. 45 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. 

 

 

 

           Суддя                                                                                  Т.В.Загацька