flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/3359/22

03 червня 2022, 15:25

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про відкриття провадження у справі

 

 

           24 травня 2022 року                                                         Справа №200/3359/22 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Череповський Є.В., ознайомившись з позовною заявою  Єфімчука Сергія Вікторовича (Донецька область, м. Макіївка, вул. Кірова, будинок 113, квартира 12, ІПН 3355508315) до Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради (84401, Донецька область, Краматорський район, місто Лиман, вул. Лесі Українки, 20-а, код ЄДРПОУ 25953557) про визнання бездіяльності протиправною, зобов’язання вчинити певні дії, -

 

                                                      ВСТАНОВИВ:

23.02.2022 року Єфімчук Сергій Вікторович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради про визнання бездіяльності протиправною, зобов’язання вчинити певні дії.

Позовні вимоги вмотивовані тим, що відповідачем протиправно не нарахована та невиплачена щорічна разова грошова допомога до 5 травня як учаснику бойових дій за 2021 рік.

Згідно посвідчення серії МВ № 040408 позивач є учасником бойових дій, відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 5 Закону України “Про судовий збір” позивача звільнено від сплати судового збору.

Згідно правил ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України    (предметна юрисдикція) та ст. 25-27 Кодексу адміністративного судочинства України (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України та підлягає розгляду судом в порядку адміністративного судочинства. Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі немає.

Частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно приписів статті 12 та глави 10 Кодексу адміністративного судочинства України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій ст. 257 КАС України.

Згідно із ст. 260 КАС України, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Відповідно до статті 258 КАС України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Таким чином, враховуючи, що адміністративна справа за даним позовом є справою незначної складності, її розгляд слід проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

На підставі наведеного, керуючись статтями 12, 171, 257, 258, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

                                                        УХВАЛИВ: 

Прийняти до розгляду позовну заяву Єфімчука Сергія Вікторовича до Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради про визнання бездіяльності протиправною, зобов’язання вчинити певні дії та відкрити провадження у справі №200/3359/22.

Призначити розгляд адміністративної справи №200/3359/22 по суті за правилами спрощеного судового провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) Донецьким окружним адміністративним судом.

Відповідач у п’ятнадцятиденний строк з дня одержання даної ухвали може подати відзив на позов.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п’яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, а відповідач - заперечення протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив. До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, справу буде розглянуто судом за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (https:// adm.dn.court.gov.ua)

Інформація про права та обов'язки сторін та осіб, які беруть участь у справі, міститься  у ст. ст. 44, 45, 47 КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. 

 

 

           Суддя                                                                                   Є.В. Череповський