flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа № 2а/0570/7640/2011

16 вересня 2016, 10:37

 

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

           22 серпня 2016 року                                               Справа № 2а/0570/7640/2011

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

 Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кошкош О.О., розглянувши в порядку письмового провадження  адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Слов’янська солевидобувна компанія” до Державної податкової інспекції у Дніпровському районі міста Києва про визнання недійсним та скасування податкових повідомлення-рішень, 

                                               В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Слов’янська солевидобувна компанія” звернулося до Державної податкової інспекції у Дніпровському районі міста Києва про визнання недійсним та скасування податкових повідомлення-рішень.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що підприємством  податковий кредит сформовано за період січень-травень 2008 року правомірно. Після проведення невиїзної документальної перевірки податковий орган вважає, що  між позивачем  та ТОВ “Компанія “Укргазпостач” проведена безтоварна операція, ліміти природного газу ТОВ “Компанія “Укргазпостач” в січні-травні 2008 року для позивача не виділялися, однак дані доводи відповідача є безпідставними. Позивач вважає прийняті відповідачем спірні податкові повідомлення-рішення незаконними, які не обґрунтовуються на нормах діючого податкового законодавства. 

Представник позивача до суду з’явився, через відділ діловодства суду надав клопотання про зупинення провадження у справі для надання додаткових документів.

Представник відповідача до судового засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

За таких обставин суд визнав за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження.

Статтею 69 Кодексу адміністративного судочинства України  передбачено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

При розгляді справи, виникла необхідність у з'ясуванні певних обставин, у зв'язку з чим, суд вирішив зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю “Компанія “Укргазпостач” (36008, м. Полтава, вул. Петровського, 29/60) надати до Донецького окружного адміністративного суду:

документи, що підтверджують те, що ліміти природного газу ТОВ “Компанія “Укргазпостач” в січні-травні 2008р. для СФ ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія” виділялися;

довідку від 05 березня 2010 року №1713/23-6/31316681 про результати документальної невиїзної перевірки ТОВ “Компанія “Укргазпостач” щодо підтвердження відомостей, отриманнях від особи, яка мала правові відносини з платником податків - ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія” за період січень-травень 2008 р.;

документи, що підтверджують правові відносини у період з січня по травень 2008р. з ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія”.

зобов’язати Відкрите акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Донецькоблгаз” ( 83050, м. Донецьк, вул. Рози Люксембург, 23-А) надати до Донецького окружного адміністративного суду:

- реєстри за січень, лютий, березень, квітень, травень 2008 року;

- акти приймання-передачі;

- інформацію стосовно того чи виділялися ліміти природного газу ТОВ “Компанія “Укргазпостач” в січні-травні 2008р. для СФ ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія”.

Крім того, судом встановлено, що 08 липня 2016 року листом №04/5/1-р-16 Генеральна прокуратура України повідомила ТОВ “Слов’янська солевидобувна компанія”  про те, що постановою заступника начальничка ОРУД СВ ПМ ДПА в Дніпропетровській області від 30.11.2009 року у кримінальній справі №49-2335 дії невстановлених осіб за фактом фіктивного створення суб’єктів підприємницької діяльності, у тому числі ТОВ “Компанія “Укргазпостач”, виділено із вказаної справи в окреме провадження №99097011.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 25 липня 2016 року  зобов’язано прокуратуру Дніпропетровської області надати інформацію щодо винесення вироків відносно службових осіб ТОВ “Компанія “Укргазпостач” (ідентифікаційний код 31316681) та у разі наявності вироків надати їх копії.

10 серпня 2016 року Прокуратура Дніпропетровської області листом №05/5-4165-16 повідомила ТОВ “Слов’янська солевидобувна компанія”, що з кримінальної справи №49-2535 виділено кримінальну справу №99097010 за обвинуваченням Анненкової Т.В. у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.190, ч.2 ст.358 КК України. В подальшому кримінальну справу об’єднано в одне провадження з кримінальною справою №99117024 у відношенні ЗАТ СК “Союз” під єдиним номером №99117024, яку направлено до ГУ МВС України у Дніпропетровській області. Разом з тим, в листі вбачається, що для встановлення місцезнаходження вказаної кримінальної справи, звернення ТОВ “Слов’янська солевидобувна компанія” направлено до Головного управління Національної поліції.

Отже, для з’ясування певних обставин,  суд вирішив зобов’язати Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області надати інформацію щодо винесення вироків відносно службових осіб ТОВ “Компанія “Укргазпостач” (ідентифікаційний код 31316681) та у разі наявності вироків надати їх копії.

Витребування зазначених доказів необхідно для повного та всебічного розгляду справи, прийняття по справі справедливого неупередженого рішення, тому суд вважає за необхідне витребувати їх.

У відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору до терміну, встановленого судом.

З урахуванням викладених обставин, суд вважає за необхідне витребувати додаткові докази по справі та зупинити провадження у справі до 19.09.2016 року

На підставі викладеного, керуючись ст.  69,  71,  75, КАС України, суд

 

 

                                                  У Х В А Л И В:

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю “Компанія “Укргазпостач” (36008, м. Полтава, вул. Петровського, 29/60) надати до Донецького окружного адміністративного суду:

документи, що підтверджують те, що ліміти природного газу ТОВ “Компанія “Укргазпостач” в січні-травні 2008р. для СФ ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія” виділялися;

довідку від 05 березня 2010 року №1713/23-6/31316681 про результати документальної невиїзної перевірки ТОВ “Компанія “Укргазпостач” щодо підтвердження відомостей, отриманнях від особи, яка мала правові відносини з платником податків - ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія” за період січень-травень 2008 р.;

документи, що підтверджують правові відносини у період з січня по травень 2008р. з ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія”.

Зобов'язати Відкрите акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації “Донецькоблгаз” ( 83050, м. Донецьк, вул. Рози Люксембург, 23-А) надати:

реєстри за січень, лютий, березень, квітень, травень 2008 року;

акти приймання-передачі;

інформацію стосовно того чи виділялися ліміти природного газу ТОВ “Компанія “Укргазпостач” в січні-травні 2008р. для СФ ТОВ “Слов'янська солевидобувна компанія”.

Зобов’язати Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області надати інформацію щодо винесення вироків відносно службових осіб ТОВ “Компанія “Укргазпостач” (ідентифікаційний код 31316681) та у разі наявності вироків надати їх копії.

Провадження в адміністративній справі зупинити до 19 вересня 2016 року до 10 год. 00хв.

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена  в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п’яти  днів з дня отримання копії ухвали з подачею копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

 

 

           Суддя                                                                                               Кошкош О.О.