flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа № 805/7969/13-а

16 вересня 2016, 10:37

 

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

           23 серпня 2016 року                                               Справа № 805/7969/13-а

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

 Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кошкош О.О., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю     “Донспецмонтаж” до Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області, Маріупольського об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання неправомірними дій та скасування податкових повідомлень-рішень від 18 квітня 2013 року № 0000762205 та від 13 травня 2013 року № 0000982205,

                                                  В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області про визнання протиправними дії щодо проведення    документальної позапланової виїзної перевірки від 08.04.2013 та скасування податкових повідомлень-рішень №0000762205 від 18.04.2013 та №0000982205 від 13.05.2013.

Позивач до судового засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, через відділ діловодства надав клопотання про зупинення провадження у справі.

Представник відповідача до судового засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Під час розгляду справи виникла необхідність у з'ясуванні певних обставин, у зв'язку з чим, суд вирішив вдруге витребувати документи по справі, а саме документи, що підтверджують фактичну оплату позивачем податку на додану вартість в ціні наданих послуг; підтвердження щодо перебування контрагента позивача в стані платника податку на додану вартість.

Статтею 69 Кодексу адміністративного судочинства України   передбачено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Таким чином, оскільки витребування зазначених доказів необхідно для повного та всебічного розгляду справи, прийняття по справі справедливого неупередженого рішення, тому суд вважає за необхідне витребувати їх.

У відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору до терміну, встановленого судом.

З урахуванням викладених обставин, суд задовольняє клопотання позивача та зупиняє провадження до 19.09.2016 року.

На підставі викладеного, керуючись ст.   69,   71,   75, КАС України, суд

                                                                              У Х В А Л И В:

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю “Донспецмонтаж” надати документи, що підтверджують фактичну оплату позивачем податку на додану вартість в ціні наданих послуг; підтвердження щодо перебування контрагента позивача в стані платника податку на додану вартість.

Провадження в адміністративній справі зупинити  до 19 вересня 2016  року до 10 год. 50 хв.

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена  в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п’яти  днів з дня отримання копії ухвали з подачею копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції. 

 

 

           Суддя                                                                                               Кошкош О.О.