flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №2а/0570/1671/2012

14 листопада 2017, 12:56

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про заміну сторони виконавчого провадження

 

 

           01 листопада 2017 р.                                                       Справа №2а/0570/1671/2012 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Голошивець І.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №2а/0570/1671/2012 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн., -

 

                                             В С Т А Н О В И В:

 

23.10.2017 до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області   про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн.

В обґрунтування заяви, заявник посилається на те, що Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області припинило свою діяльність шляхом реорганізації. Посилаючись на приписи ст. 264 КАС України, п. 5 ст. 15 Закону України “Про виконавче провадження” заявник просив замінити сторону виконавчого провадження – Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області на правонаступника Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Представники сторін до судового засідання не з’явились, клопотань про відкладення розгляду заяви через канцелярію суду не надали.

У відповідності до ч. 6 ст. 128, ч. 1 ст. 41 КАС України справа розглядається в порядку письмового провадження та фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

 Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 15.03.2012 у задоволенні позову відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. відмовлено.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду від 17.05.2012 апеляційну скаргу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Вугледарі Донецької області задоволено частково.

Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 15.03.2012 у адміністративній справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування  від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області  до  Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого  підрозділу “Шахта  Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків скасовано.

Позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків задоволено частково.

Стягнуто з Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області заборгованість (пеню) зі сплати страхових внесків в сумі 247639,98 грн.

Постановою Вищого адміністративного суду України від 05.03.2013 касаційну скаргу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Вугледарі Донецької області задоволено.

Постанову Донецького апеляційного адміністративного суду від 17.05.2012  скасовано, а у справі ухвалено нове рішення про задоволення позову.

Стягнуто з Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Вугледарі Донецької області пеню у розмірі 1   923   533,96 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 20.01.2016 заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань в місті Вугледарі Донецької області про видачу дублікату виконавчого листа № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства „Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. – задоволено.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 16.01.2017 заяву Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження - задоволено.

Замінено боржника у виконавчому провадженні у справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. – Державне підприємство “Донецька вугільна енергетична компанія” Відокремлений підрозділ “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” на Державне підприємство “Шахта ім. М.С. Сургая” (код ЄДРПОУ 40695853, місцезнаходження: 85670, Донецька обл., м. Вугледар).

 Відповідно до п. 5 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень ЗУ № 1105 від 23.09.1999 “Про загальнообов’язкове державне страхування” управління виконавчої дирекції Фонду є правонаступниками управлінь та відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Частиною 1 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов’язковими тією мірою, якою вони були б обов’язковими для сторони, яку правонаступник замінив.  

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення  заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області   по справі №2а/0570/1671/2012 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн.

Керуючись статтями 128, 160, 165, 264, Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

 

                                                       У Х В А Л И В:

 

Заяву  Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області  про заміну сторони виконавчого провадження  по справі №2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” в особі відокремленого підрозділу “Шахта “Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая” про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. – задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі №2а/0570/1671/2012 з Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області  на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. 

 

 

           Суддя                                                                                Голошивець І.О.