flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №805/2832/14

23 листопада 2017, 14:03

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

 

 

           20 листопада 2017 р.                                                       Справа №805/2832/14 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м. Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді – Ушенка С.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/2832/14 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м.Донецька до Товариства з обмеженою відповідальністю “Промстрой” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 1259,25 грн., -

ВСТАНОВИВ:

 

Ухвалою від 23.02.2016 провадження у справі № 805/2832/14 за позовною заявою Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальністю “Промстрой” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 1259,25 грн. відновлено в частині.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду у справі № 805/2832/14 задоволено адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальністю “Промстрой” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 1259,25 грн.

Cтягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Промстрой» (код ЄДРПОУ №30648750, адреса: 83112, м. Донецьк, вул. Купріна, буд. 117) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Донецька (р/р 37178400900007 в Управлінні Державного казначейства в Донецькій області, МФО 834016, код ЄДРПОУ 25967460) заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 1 259 (одна тисяча двісті п’ятдесят дев’ять) гривень 25 копійок.

07.05.2014 року у справі № 805/2832/14 видано виконавчий лист.

30.03.2016 року у справі № 805/2832/14 видано дублікат виконавчого листа.

08.11.2017 року Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулось до суду із заявою про заміну сторони – стягувача у виконавчому провадженні, а саме Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м. Донецька, на належного стягувача - Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Представники сторін у судове засідання не з’явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Згідно ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про виконавче провадження», у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Таким чином, з аналізу наведених норм вбачається, що для прийняття рішення про заміну сторони виконавчого провадження потрібна наявність відкритого виконавчого провадження в органах Державної виконавчої служби, стороною у виконавчому провадженні має бути юридична особа, відомості щодо якої наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Як вбачається з матеріалів справи, в провадженні відділу державної виконавчої служби Куйбишевського районного управління юстиції у м. Донецьку знаходиться виконавче провадження ВП № 51266908, відкрите на підставі виконавчого листа від 30.03.2016 №805/2832/14, виданого Донецьким окружним адміністративним судом по справі №805/2832/14.

Відповідно до п.п.4, 5 Прикінцевих та Перехідних положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999. №1105-XIV,  утворено Фонд соціального страхування України, через реорганізацію шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Фонд соціального страхування є правонаступником Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.   

Відповідно до постанови правління Фонду соціального страхування України від 08.02.2017 р. № 13 «Про затвердження граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування України, структури органів Фонду та створення робочих органів», утворено шляхом реорганізації Донецьке міське у Кіровському районі управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області, як відокремлений підрозділ юридичної особи – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231, юридична адреса: Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Свободи, 5).

            Боржник перебуває на обліку як страхувальник у Донецькому міському відділенні у Кіровському районі управління Фонду.

Правонаступником відділення є Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області, яке є юридичною особою.

З урахуванням викладеного, суд вважає необґрунтованими доводи заявника стосовно заміни неналежної сторони виконавчого провадження – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м. Донецька на Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, оскільки Донецьке міське відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області не є правонаступником позивача по справі та не є юридичною особою. 

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 805/2832/14 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальністю “Промстрой” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі  1259,25 грн.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про виконавче провадження», ст. 185, ст. 186, ст. 264  Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –       

                                                 

У Х В А Л И В:

 

Заяву Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 805/2832/14 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальністю “Промстрой” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 1259,25 грн.  –  задовольнити частково. 

Замінити стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м.Донецька у виконавчому провадженні ВП № 51266908, відкритому на підставі виконавчого листа від 30.03.2016 № 805/2832/14, виданого по справі № 805/2832/14 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кіровському районі м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальністю “Промстрой” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 1259,25 грн., на належного стягувача – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231, юридична адреса: Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Свободи, 5).

В задоволенні іншої частини заяви відмовити.

Ухвала Донецького  окружного адміністративного суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

 

 

Суддя                                                                                              Ушенко С.В.