flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №2а/0570/4748/2012

19 грудня 2017, 09:28

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про відмову у задоволенні заяви про заміну сторони

 

 

           14 грудня 2017 р.                                                  Справа №2а/0570/4748/2012 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

суддя Донецького окружного адміністративного суду Голубова Л.Б., розглянувши матеріали заяви Донецького міського відділення у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень, -

 

                                                 В С Т А Н О В И В:

 

Донецьке міське відділення у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулось до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень.

В обґрунтування заяви зазначено, відповідно до ч. 3 ст. 8 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, що створюються за рішенням правління Фонду на підставі затвердженої ним структури органів Фонду. Управління виконавчої дирекції Фонду є юридичними особами, мають самостійні кошториси, печатки із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, а також мають відділення в районах і містах обласного значення. Відділення управлінь виконавчої дирекції Фонду є відокремленими підрозділами робочих органів виконавчої дирекції Фонду, що створюються за рішенням правління Фонду без статусу юридичної особи. Управління виконавчої дирекції Фонду є правонаступниками управлінь та відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Посилаючись на приписи статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, заявник просив замінити сторону виконавчого провадження – Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231) в особі Донецького міського відділення у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області.

Представники сторін до суду не з’явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області надав заяву в якому просив розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представника Управління.

Частиною 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов’язковими тією мірою, якою вони були б обов’язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 27 листопада 2017 відкрито провадження з відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження та витребувано документи.

Сторони документи не надали.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 14 грудня 2017 закрито провадження стосовно питання про відновлення втраченого судового провадження з ініціативи суду в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень, у зв’язку з тим, що в матеріалах справи відсутні документи для відновлення втраченого судового провадження.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні заяви Донецького міського відділення у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень, у зв’язку з відсутністю адміністративної справи та неможливості її відновлення без відповідних документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 55, 254, 255, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

 

                                                                    У Х В А Л И В:

 

В задоволенні клопотання Донецького міського відділення у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень – відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

 

 

           Суддя                                                                                Голубова Л.Б.