flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа № 2а/0570/4748/2012

19 грудня 2017, 09:28

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про закриття провадження з питання відновлення

втраченого судового провадження

 

 

           14 грудня 2017 р.                                                  Справа №2а/0570/4748/2012 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

суддя Донецького окружного адміністративного суду Голубова Л.Б., розглянувши матеріали заяви Донецького міського відділення у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень, -

 

                                                 ВСТАНОВИВ:

 

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходилась справа № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень.

23 листопада 2017 року на адресу суду, надійшла заява від Донецького міського відділення у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження.

У зв’язку з тим, що справа № 2а/0570/4748/2012 вважається втраченою, ухвалою від 27 листопада 2017 року відкрито провадження з відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 27 листопада 2017 року суд зобов’язав сторін надати всі матеріали, що збереглися по адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012.

Представники сторін до суду не з’явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області надав заяву в якому просив розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представника Управління, зо документами, що додаються. В додатках до заяви зазначені та додані наступні документи, а саме: довіреність від 18.10.2017 року; передавальний акт від 01.08.2017 року; наказ від 22.05.2017 року № 243-ОС “Про припинення Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності”; лист Краматорського міського відділення державної виконавчої Головного територіального управління юстиції у Донецькій області від 28.11.2017 року № 1413-17803/57372; звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за 9 місяців 2017 року; звіт про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за І квартал 2008 року.

До заяви про заміну сторони виконавчого провадження від 16 листопада 2017 року № 01-04/08-247 Донецьким міським відділенням у Калінінському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області додано наступні документи, а саме: положення про Донецьке міське відділення у Калінінському районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області; довіреність від 01.08.2017 року; безкоштовний витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся судом належним чином, причин неявки до суду не повідомив. Заяв про відкладення розгляду справи або про розгляд справи за відсутності представника до суду не надали.

Ухвалою від 27 листопада 2017 року суд витребував у сторін документи, а саме:

у позивача:

- всі матеріали, що збереглися по адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012;

- позовну заяву з додатками до неї, заперечення проти позову, якщо такі надавались;

- свідоцтво про державну реєстрацію відповідача;

- довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців відносно відповідача;

- звіт за І квартал 2008 року за формою Ф4-ФССзТВП про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності;

- довіреність на представника згідно ст.ст. 58, 59 КАС України з визначенням права вчинення кожної окремої процесуальної дії;

у відповідача:

- всі матеріали, що збереглися по адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012;

- позовну заяву з додатками до неї, заперечення проти позову, якщо такі надавались або заява про його визнання (разом з додатками);

- свідоцтво про державну реєстрацію;

- довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- звіт за І квартал 2008 року за формою Ф4-ФССзТВП про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності;

- довіреність на представника згідно ст.ст. 58, 59 КАС України з визначенням права вчинення кожної окремої процесуальної дії.

Сторони зазначені документи не надали.

Відповідно до приписів статті 273 КАС України відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно зі статтею 274 КАС України, втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Відповідно до статті 276 КАС України у заяві має бути зазначено, про відновлення якого саме провадження просить заявник, чи було у справі ухвалено рішення по суті справи або постановлена ухвала про закриття провадження, якою саме особою з числа осіб, які брали участь у справі, був заявник, хто конкретно і в якості кого брав участь у справі, місце проживання чи місцезнаходження цих осіб, що відомо заявнику про обставини втрати провадження, про місцезнаходження копій документів провадження або відомостей щодо них, поновлення яких саме документів заявник вважає необхідним, з якою метою необхідно їх поновити.

До заяви про відновлення втраченого провадження додаються документи або їх копії, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку, що збереглися в заявника або у справі.

Згідно із вимогами ч.1 ст. 279 КАС України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Відповідно до частини 2 статті 279 Кодексу адміністративного судочинства України у рішенні суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні за участю усіх учасників адміністративного процесу з втраченого провадження, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялись з втраченого провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 279 Кодексу адміністративного судочинства України у разі недостатності зібраних матеріалів для точного відновлення втраченого судового провадження суд ухвалою закриває розгляд заяви про відновлення провадження і роз’яснює особам, які беруть участь у справі, право на повторне звернення з такою самою заявою за наявності необхідних документів.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку щодо закриття провадження стосовно питання про відновлення втраченого судового провадження з ініціативи суду в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 у зв’язку з відсутністю документів.

Керуючись статями 272, 273, 276, 279 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

 

                                                 УХВАЛИВ:

 

Закрити провадження стосовно питання про відновлення втраченого судового провадження з ініціативи суду в адміністративній справі № 2а/0570/4748/2012 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково – виробнича компанія “Донгідромаш” про стягнення заборгованості по сплаті внесків у сумі 142,01 гривень.

Суд роз’яснює особам, які беруть участь у справі про право на повторне звернення за наявності необхідних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

 

 

           Суддя                                                                                Голубова Л.Б.