flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа № 805/4609/18-а

04 жовтня 2018, 10:01

Порядок підтвердженняотриманнясудовоїповістки

 

            Відповідно до частин 2 та 3 статті 129 КАС України, учасник судового процесу повинен за допомогоюелектронноїпошти (факсу, телефону) негайнопідтвердити суду про отримання тексту повістки. Текст такого підтвердженняроздруковується, а телефоннепідтвердженнязаписуєтьсявідповіднимпрацівникомапарату суду, приєднується секретарем судового засідання до справи і вважаєтьсяналежнимповідомленнямучасника судового процесу про дату, час і місце судового розгляду. В такому випадкуповісткавважаєтьсяврученоюучаснику судового процесу з моменту надходженнядо судупідтвердження про отримання тексту повістки.

Якщопротягом дня, наступного за днем надсилання тексту повістки, підтвердженнявідучасника судового процесу не надійшло, секретар судового засіданняскладає про цедовідку, щоприєднується до справи і підтверджуєналежнеповідомленняучасника судового процесу про дату, час і місце судового розгляду. В такому випадкуповісткавважаєтьсяврученою з моменту складання секретарем судового засіданнявідповідноїдовідки.

            Просимо при підтвердженніотриманняелектронноїповісткипосилатися на номер справи та суддю.

            Електронна адреса суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua, povestka@adm.dn.court.gov.ua

            Телефон/факс:(06262) 2-14-04, 0(626) 66-40-43     

 

Донецькийокружнийадміністративний суд

84122, м.Слов'янськ,

вул. Добровольського,  1

ПОВІСТКА

про викликдо суду в адміністративнійсправі

 

Справа № 805/4609/18-а                                 Суддя по справіКониченко О.М.

 

            Товариство з обмеженоювідповідальністю "ІСТЕК" ,викликається на  08 жовтня 2018 року , на  09:30  год. в Донецькийокружнийадміністративний суд по адміністративнійсправі за позовомОфісу великих платниківподатківДержавноїфіскальноїслужби  до  Товариства з обмеженоювідповідальністю "ІСТЕК"  стягненняподаткового боргу у сумі 1638933,67 грн. в якостівідповідача.

 

            Особа, яка викликається до суду, зобов’язана, направити до суду представника  взазначений день та годину та зобов’язанаповідомити про наявністьповажних причин, якщо нема  можливостіприбути в судовезасідання.

 

             01.10.18

 

Роз’ясненнянаслідківнеприбуття в судовезасіданняосіб, щоберуть участь у справі:

  1. Відповідно до статті 131 КАС України, учасники судового процесузобов'язаніпід час провадження у справіповідомляти суд про змінумісцяпроживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разінеповідомлення про змінуадресиповістканадсилаєтьсяучасникам судового процесу, які не маютьофіційноїелектронноїадреси, та за відсутностіможливостісповіститиїх за допомогоюіншихзасобівзв'язкув порядку, визначеномустаттею 129 цього Кодексу, за останньоювідомою суду адресою і вважаєтьсяврученою, навітьякщовідповіднийучасник судового процесу за цієюадресоюбільше не знаходитьсяабо не проживає.

Учасникисправи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не можуть з поважних причин прибутидо суду, зобов'язанізавчасноповідомити про це суд.

Положеннячастинипершоїцієїстаттізастосовуютьсятакож у разізміниадресиелектронноїпошти, номера факсу, телефаксу, телефону, якіучасник судового процесуповідомив суду.

  1. Відповідно до статей 205, 206 КАС Українипередбаченінаслідки неявки в судовезасіданняучасникасправи, свідка, експерта, спеціаліста:

Неявка у судовезасідання будь-якогоучасникасправи, за умовищойогоналежним чином повідомлено про дату, час і місцецьогозасідання, не перешкоджаєрозглядусправи по суті, крімвипадків, визначенихцієюстаттею.

Суд відкладаєрозглядсправи в судовому засіданні в межах встановленогоцим Кодексом строку з таких підстав:

1) неявка в судовезасіданняучасникасправи, щодоякогонемаєвідомостей про врученняйомуповідомлення про дату, час і місце судового засідання;

2) перша неявка в судовезасіданняучасникасправи, якогоповідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщовінповідомив про причини неявки, які судом визнаноповажними;

3) виникненнятехнічних проблем, щоунеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крімвипадків, коли відповідно до цього Кодексу судовезасіданняможевідбутися без участітакої особи;

4) необхідністьвитребуванняновихдоказів, у випадку, коли учасниксправиобґрунтувавнеможливістьзаявленнявідповідногоклопотання в межах підготовчогопровадження;

5) якщо суд визнаєпотрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розглядсправи за їївідсутності, дала особистіпояснення.

Викликатипозивачаабовідповідача для особистихпоясненьможна і тоді, коли в справіберуть участь їхніпредставники.

Якщоучасниксправиабойогопредставникбулиналежним чином повідомлені про судовезасідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасникасправи у разі:

1) неявки в судовезасіданняучасникасправи (йогопредставника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки;

2) повторної неявки в судовезасіданняучасникасправи (йогопредставника), незалежновід причин неявки;

3) неявки представника в судовезасідання, якщо в судовезасіданняз'явилася особа, яку вінпредставляє, абоіншийїїпредставник;

4) неявки в судовезасіданняучасникасправи, якщоз'явивсяїїпредставник, крімвипадків, коли суд визнав явку учасникасправиобов'язковою.

У разіповторної неявки повідомленогоналежним чином відповідача в судовезасідання, суд вирішує справу на підставінаявних у нійдоказів.

За клопотаннямсторони та з урахуваннямобставинсправи суд можевідкластиїїрозгляд у випадку, визначеному пунктом 3 частинитретьоїцієїстатті.

У разі неявки позивача в судовезасідання без поважних причин абонеповідомлення ним про причини неявки, якщовіднього не надійшлазаява про розглядсправи за йоговідсутності, суд залишаєпозовнузаяву без розгляду, якщо неявка перешкоджаєрозглядусправи. Якщовідповідачнаполягає на розглядісправи по суті, справа розглядається на підставінаявних у нійдоказів.

До позивача, який не є суб'єктомвладнихповноважень, положенняцієїчастинизастосовуютьсялише у разіповторної неявки.

Наслідки, визначенічастинамитретьою та п'ятоюцієїстатті, настають і в разі, якщоучасниксправи (йогопредставник) залишить залу судового засідання.

Якщонемаєперешкод для розглядусправи у судовому засіданні, визначенихцієюстаттею, але всіучасникисправи не з'явилися у судовезасідання, хоча і булиналежним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовомупровадженні у разівідсутності потреби заслухатисвідкачиексперта.

               Якщо в судовезасідання не з'явилисясвідок, експерт, спеціаліст, перекладач, суд заслуховує думку учасниківсправи про можливістьпродовження судового розглядусправи за відсутностісвідка, експерта, спеціаліста, перекладача, які не з'явилися, та постановляєухвалу про продовження судового розглядуабо про відкладеннярозглядусправи. Одночасно суд вирішуєпитання про відповідальність особи, яка не з'явилася.