flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №2а-17333/09/0570

11 жовтня 2018, 18:56

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про видачу дубліката виконавчого листа

 

 

           26 вересня 2018 р.                                                Справа №2а-17333/09/0570 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шинкарьова І.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України про видачу дубліката виконавчого листа по справі  №2а-17333/09/0570,-

 

                                                    В С Т А Н О В И В:

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулося до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа по справі №2а-17333/09/0570 за позовом Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Старобешівської міжрайонної виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Сільськогосподарського виробничого кооперативу “Василівський” про стягнення простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків у сумі 3189,29 грн.

В обґрунтування заяви зазначив, що згідно даних з Єдиного державного реєстру виконавчих документів, виконавчий лист по справі №2а-17333/09/0570 було повернуто управлінню через відсутність майна на яке можливо накласти стягнення. Строк пред’явлення виконавчого документу до виконання: до 04.04.2014 року. Оскільки, до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області виконавчий лист не повертався, тобто є втраченим, у зв'язку з чим просить суд видати дублікат виконавчого листа.

Сторони до судового засідання не з’явились про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, з заявами та клопотаннями про відкладання розгляду справи до суду не зверталися.

Керуючись  частиною дев’ятою статті 205 Кодексу адміністративного судочинства  України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з’явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

26.05.2010 року Донецьким окружним адміністративним судом прийнято постанову  про задоволення позовних вимог Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Старобешівської міжрайонної виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Сільськогосподарського виробничого кооперативу “Василівський” про стягнення простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків у сумі 3189,29 грн. задоволено та стягнуто з Сільськогосподарського виробничого кооперативу “Василівський” (код ЄДРПОУ 00695781) на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Старобешівської міжрайонної виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності прострочену заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі 3189 (три тисячі сто вісімдесят дев’ять) грн. 29 коп. на транзитний рахунок Старобешівської міжрайонної виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в ДОД ВАТ “Райффайзен Банк “Аваль” 256053600, ЄДРПОУ 26081935, МФО 335076.Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю ім. Леніна на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 1537,20 грн.

Постанова Донецького окружного адміністративного суду  від 10 грудня 2009 року не оскаржувалася.

На підставі постанови суду  видано виконавчий лист №2а-17333/09/0570 від 05 січня 2010 року, який направлено для примусового виконання.

За даними  АСВН вищевказаний виконавчий лист повторно не примусове виконання до органів ДВС не надходив.

Пунктом 18.4 розділу VII “Перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції від 15 грудня 2017 року) передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред’явлення виконавчого документа до виконання.

Як встановлено судом та підтверджено матеріалами справи, рішення суду у даній  справі набрало законної сили 28 грудня 2009 року, виконавчий лист було видано судом 05 січня 2010 року, строк пред’явлення виконавчого листа до виконання сплинув "28" грудня 2012 року.

Ухвалою суду від 26 вересня 2018 року поновлено заявнику строк пред’явлення виконавчого листа до виконання.

Суд зауважує на тому, що Указом Президента України від 14 квітня 2014 року № 405/2014 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України" та розпочато проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

У відповідності до чого деякі підприємства, організації та установи змінили своє місце розташування, при цьому, слід зазначити, що у зазначений період відділення поштового зв’язку  УДППЗ “Укрпошта” при пересиланні поштових відправлень на територію, що не контролюється державною владою України, та контролюється, проте у зв’язку із загрозою життю, певні відділення поштового зв’язку на території Донецької та Луганської областей тимчасово не функціонували.

Заявник зазначив, що виконавчий лист на адресу Фонду не повертався, отже є втраченим.

З огляду на те, що постанова суду за виконавчим листом по справі №2а-17333/09/0570 не виконана, виконавчий лист №2а-17333/09/0570 був втрачений у зв’язку із проведенням на території Донецької області антитерористичної операції, суд вважає, що заява про видачу дубліката виконавчого листа підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись Кодексом адміністративного судочинства України, суд, -      

                                                      У Х В А Л И В :

 

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України про видачу дубліката виконавчого листа по справі  №2а-17333/09/0570- задовольнити.

Видати Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України дублікат виконавчого листа Донецького окружного адміністративного суду по справі №2а-17333/09/0570.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається  протягом п’ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Текст ухвали суду розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 26 вересня 2018 року. 

 

 

           Суддя                                                                                 Шинкарьова І.В.