flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/10686/18-а

12 грудня 2018, 14:21

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

 

           12 грудня 2018 р.                                                  Справа №200/10686/18-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Аканов О.О., ознайомившись з позовною заявою Гунька Андрія Миколайовича (місце проживання: 87500 Донецька область, м.Маріуполь, пров.Парусний, буд.35, реєстраційний номер облікової картки платника податків 2551108517) до військової частини польова пошта А0693 (місцезнаходження: 84506 Донецька область, м.Бахмут, вул.Чайковського, буд.8а код ЄДРПОУ 26615169) про визнання протиправними дій щодо невиплати речового, продовольчого та грошового забезпечення при звільненні з військової служби, зобов’язання сплатити заборгованість у виді речового забезпечення - 2000 грн., продовольчого забезпечення - 2000 грн., преміальних виплат - 28730,40 грн., матеріальної допомоги - 11971,45 грн.,-

 

                                                   ВСТАНОВИВ:

 

  Гунько Андрій Миколайович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до військової частини польова пошта А0693 (місцезнаходження: 84506 Донецька область, м.Бахмут, вул.Чайковського, буд.8а код ЄДРПОУ 26615169) про визнання протиправними дій щодо невиплати речового, продовольчого та грошового забезпечення при звільненні з військової служби, зобов’язання сплатити заборгованість у виді речового забезпечення - 2000 грн., продовольчого забезпечення - 2000 грн., преміальних виплат - 28730,40 грн., матеріальної допомоги - 11971,45 грн.

    Ухвалою від 12 листопада 2018 року суд прийняв до розгляду позовну заяву позивача, відкрив провадження в адміністративній справі, призначив розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), витребував у відповідача:   всі документи, що стосуються нарахуванню та виплати продовольчого, речового забезпечення, преміальних виплат та матеріальної допомоги  Гуньку А.М.

  Суд зазначає, що в ухвалі від 12 листопада 2018 року відповідачу встановлено п'ятнадцятиденний строк з дня вручення відповідачу даної ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву, який повинен бути складений та поданий за правилами, встановленими статтею 162 КАС України, або заяви про визнання позову. Суд зазначає, що станом на 12 грудня 2018 року відповідач не виконав вимоги ухвали суду, згідно рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення №8412203940853 копія ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження по справі разом з позовом та доданими до нього документами повернувся до суду без вручення.

Суд зазначає, що відповідно до частини 7 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов’язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п’яти днів з дня вручення ухвали.

      Відповідно до частини 9 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неподання суб’єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з’ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

      З урахуванням вищевикладеного, з метою повного та всебічного розгляду справи по суті та необхідності отримання відзиву на позовну заяву, доказів в обґрунтування відзиву та документів, які суд зобов’язував надати відповідача, оскільки строк розгляду спрощеного позовного провадження без повідомлення осіб (у письмовому провадженні) у даній справі закінчується 12 грудня 2018 року, суд вважає за необхідне постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження для з’ясування всіх фактичних обставин справи та об’єктивного та всебічного розгляд справи по суті.  

   Відповідно до частини 6   статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

      Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням. 

   Керуючись статтями 12,   47, 248,   256, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

 

                                                   УХВАЛИВ:

 

  Розгляд справи за позовом Гунька Андрія Миколайовича (місце проживання: 87500 Донецька область, м.Маріуполь, пров.Парусний, буд.35, реєстраційний номер облікової картки платника податків 2551108517) до військової частини польова пошта А0693 (місцезнаходження: 84506 Донецька область, м.Бахмут, вул.Чайковського, буд.8а код ЄДРПОУ 26615169) про визнання протиправними дій щодо невиплати речового, продовольчого та грошового забезпечення при звільненні з військової служби, зобов’язання сплатити заборгованість у виді речового забезпечення - 2000 грн., продовольчого забезпечення - 2000 грн., преміальних виплат - 28730,40 грн., матеріальної допомоги - 11971,45 грн. здійснювати в порядку загального позовного провадження.

  Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

  Призначити підготовче засідання на 11 січня 2019 року о 12 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

  Встановити відповідачу 15 (п'ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам   ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

  Зобов’язати відповідача надати суду належним чином засвідчені копії:

  - всіх документів, що стосуються нарахуванню та виплати продовольчого, речового забезпечення, преміальних виплат та матеріальної допомоги  Гуньку А.М.

  Роз’яснити позивачу, що у разі неможливості прибути у судове засідання він має право надати суду відповідне клопотання про розгляд справи без його участі.

  Звернути увагу сторін, що письмові докази, які подаються до суду мають бути оформлені відповідно до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, вони подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, а якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема, учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

  Відповідно до вимог частини 3   статті 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

  Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

  Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

  Звернути увагу сторін, що у разі невиконання процесуальних обов’язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; або зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству суд, відповідно до статті 149 КАС України, може застосувати заходи процесуального примусу шляхом постановлення ухвали про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

  Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

  Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.  

  Адміністративна справа розглядатиметься суддею Акановим Олегом Олеговичем одноособово.     

 

 

           Суддя                                                                                 Аканов О.О.