flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №805/1930/13-а

12 липня 2019, 14:01

 

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

 

11 липня 2019 р.                                                   Справа №805/1930/13-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суду в складі головуючого судді Аканова О.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  в Донецькій області в особі Дружківського  міського відділення про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до  виконання у справі  за адміністративним позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю  “Будтех 2005” про стягнення заборгованості у розмірі 1682,73грн.,-                                                                                                                                                          

ВСТАНОВИВ:

  Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 04 березня 2013 року стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю  “Будтех 2005” на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість зі сплати страхових коштів у сумі 1682,73 грн. на транзитний рахунок Куйбишевської районної виконавчої дирекції м. Донецька Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 25608160986001 у ПАБ КБ “Надра”, м. Київ, Центр, ЄДРПОУ 26081409, МФО 380764.

   14 жовтня 2013 року  Донецьким окружним адміністративним судом  видано виконавчий лист.

   У зв’язку з проведенням антитерористичної операції на території м.Донецька матеріали судової справи втрачені.                                                                                                                                               

  Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 08 листопада  2017 року провадження у справі відновлено втрачене провадження в адміністративній справі № 805/1930/13-а за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю  “Будтех 2005” про стягнення заборгованості у розмірі 1682,73грн про стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю  “Будтех 2005” на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість зі сплати страхових коштів у сумі 1682,73 грн. на транзитний рахунок Куйбишевської районної виконавчої дирекції м. Донецька Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 25608160986001 у ПАБ КБ “Надра”, м. Київ, Центр, ЄДРПОУ 26081409, МФО 380764.

   02.07.2019 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  в Донецькій області в особі Дружківського  міського відділення звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про поновлення строку на пред`явлення виконавчого документу до виконання.

  В обгрунтування заявленого клопотання, заявником зазначено, що Товариства з обмеженою відповідальністю  “Будтех 2005” не зареєструвалось на території  підконтрольній українській владі, тому існує загроза того, що бюджет Фонду соціального страхування України не отримує заборгованості зі сплати страхових внесків.                                                                                                                                                                                                                                                           

  Боржник самостійно рішення суду не виконав.

  Згідно листа управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Донецькій області №2-20-169 від 03.04.2018 року є дані про те, що 10.11.2014 року державним виконавцем винесено постанову про повернення виконавчого документу стягувачу.

  Внаслідок захоплення приміщення Куйбишевського  районного відділу державної виконавчої служби м.Донецьк підтвердити чи спростувати факт знаходження вищевказаного виконавчого документа у відповідному відділі, який тимчасово переміщено з непідконтрольній українській владі території, не є можливим, передати виконавче провадження у встановленому законодавством порядку до інших органів ДВС, з об’єктивних  причин на даний час неможливо.

  У відповідності до   ст. 205   КАС України, суд розглядає заяву у порядку письмового провадження.

  Розглянувши подану заяву, суд зазначає наступне.

  Розглянувши заяву про поновлення строку пред'явлення виконавчого листа, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про її обґрунтованість та наявність підстав для задоволення.

  Статтею 376 Кодексу адміністративного судочинства України   встановлено, що стягувачам, які пропустили строк пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

  Як встановлено судом та підтверджено матеріалами справи, постанова суду у даній   справі набрала законної сили 17.04.2013 року, виконавчий лист було видано судом 14.10.2013 року строк предявлення виконавчого листа до виконання сплинув 17.04.2014року.

  Відповідно до ч. 6. ст. 12 Закону України   Про виконавче провадження, стягувач, який пропустив строк предявлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

  Єдиною та необхідною правовою підставою для поновлення строку пред'явлення виконавчого документа до виконання є наявність в особи поважних причин його пропуску. При цьому, поважність причин є оціночною категорією та повинна визначатися, виходячи з наявності реальних обставин, які фактично унеможливили вчинення особою відповідної процесуальної дії вчасно, тобто в межах строків, установлених законодавством.

  З урахуванням наведених вище обставин, суд вважає причини пропуску позивачем строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання поважними, а заява про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання підлягає задоволенню.

  Враховуючи наведені обставини втрати виконавчого документу, суд приходить до висновку про задоволення заяви позивача про поновлення пропущеного строку для предявлення виконавчого листа до виконання.

На підставі викладеного, керуючись пунктом 18.4, ст.   376,   248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

  Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  в Донецькій області в особі Дружківського  міського відділення про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до  виконання у справі  за адміністративним позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю  “Будтех 2005” про стягнення заборгованості у розмірі 1682,73грн. - задовольнити.

  Поновити строк для пред"явлення до виконання виконавчого листа Донецького окружного адміністративного суду по справі №805/1930/13-а.

  Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені   статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України, і може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Донецького окружного адміністративного суду протягом пятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали. 

 

 

Суддя                                                                                  О.О. Аканов