flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/7113/19-а

09 вересня 2019, 17:05

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про заміну сторони

 

 

           03 вересня 2019 р.                                                Справа №200/7113/19-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шинкарьова І.В., розглянувши заяву Головного управління ДПС у Донецькій області про заміну позивача по справі за позовом Головного управління ДФС у Донецькій області до Фізичної особи Гетманська Світлана Леонідівна про стягнення податкового боргу.

 

                                                     В С Т А Н О В И В :

 

До Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДФС у Донецькій області до Фізичної особи Гетманська Світлана Леонідівна про стягнення з фізичної особи позивача податкового боргу в розмірі 12   980 грн. з орендної плати з фізичних осіб.

02 вересня 2019 року від позивача надійшла заява щодо процесуального правонаступника в якій позивач зазначив, що на виконання п.1 Постанови № 537 до ЄДР внесено запис про реєстрацію 31.07.2019 року Головного управління ДПС у Донецькій області, на виконання п.2 Постанови № 537 – 07.08.2019 року розпочата реорганізація Головного управління ДФС у Донецькій області шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Донецькій області. 

Відповідно до ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов’язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов’язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, суд вирішив замінити Головне управління ДФС у Донецькій області на належного позивача по даній справі Головне управління ДПС у Донецькій області.

Крім цього, враховуючи вимоги частини 6 статті 48 КАС України, згідно якої після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку, суд вважає за доцільне зазначити, що заміна позивача у справі зумовлює необхідність встановлення судом порядку та строків для подання учасниками справи заяв по суті справи, передбачених чинним КАС України.

Керуючись статтями Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

 

                                                 У Х В А Л И В :

 

Клопотання Головного управління ДПС у Донецькій області про заміну сторони по справі – задовольнити.

Замінити первинного позивача по справі Головне управління ДФС у Донецькі області на Головне управління ДПС у Донецькі області.

Розгляд справи розпочати спочатку.

Ухвала може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Відповідно до п.п. 15-5 п. 15 розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.  

 

 

           Суддя                                                                                   І.В. Шинкарьова