flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/10502/19-а

23 жовтня 2019, 11:08

 

Україна

Донецький окружний адміністративний суд
УХВАЛА

22 жовтня 2019 р.                                                   Справа №200/10502/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В., розглянувши у порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду клопотання відповідача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за позовом Приватного акціонерного товариства “Металургійний комбінат “Азовсталь” до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

ВСТАНОВИВ:

27 серпня 2019 року на адресу суду надійшов адміністративний позов Приватного акціонерного товариства “Металургійний комбінат “Азовсталь” до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про визнання протиправним та скасування податкове повідомлення - рішення Запорізького управління Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби від 16 травня 2019 року № 0001594796 щодо зменшення розміру від’ємного значення суми ПДВ у розмірі 46  478                                                                                                   621 гривень за жовтень 2018

року.

18 жовтня 2019 року через відділ діловодства та архівної роботи суду від відповідача надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до приписів ч. 2, 7 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов’язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п’ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи віддаленість місцезнаходження відповідача, звертаючи увагу на проведення ООС у регіоні, враховуючи, що фактичні обставини, які є доказами по справі, встановлюються судом, зокрема, на підставі пояснень сторін, суд дійшов висновку про можливість участі представника заявника у наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Беручи до уваги, що у заявленому клопотанні представник відповідача просив доручити проведення судового засідання в режимі відео конференції Апеляційному суду Запорізької області, суд вважає за необхідне доручити проведення відеоконференції 13 листопада 2019 року у даній справі саме цьому суду.

Керуючись ст.ст. 194, 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Забезпечити участь представника відповідача у судовому засіданні 13 листопада 2019 року о 13-30 год. в режимі відеоконференції.

Доручити Апеляційному суду Запорізької області забезпечити проведення судового засідання 13 листопада 2019 року о 13-30 год. в режимі відеоконференції.

Відповідачу прибути для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції, 13 листопада 2019 року о 13-30 год. в приміщення Апеляційного суду Запорізької області.

Копію ухвали надіслати відповідачу та Апеляційному суду Запорізької області.

Ухвала оскарженню не підлягає.