flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/10988/19-а

14 листопада 2019, 15:42

 

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

УХВАЛА

Справа №200/10988/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В., розглянувши у порядку загального провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду клопотання відповідача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за позовом Зуб Ганни Володимирівни до відповідача 1 - Державної служби України з питань праці, до відповідача 2 - Головного управління Держпраці в Донецькій області про поновлення на роботі і стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ:

Зуб Ганна Володимирівна, позивач, звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до першого відповідача Державної служби України з питань праці, до другого відповідача - Головного управління Держпраці в Донецькій області про:

  • визнання незаконним та скасування наказу Державної служби України з питань праці від 19.08.2019 року №84-кт;
  • визнання протиправним та скасування наказу Державної служби України з питань праці від 19.08.2019 року №317-кт;
  • поновлення Зуб Ганни Володимирівни на посаді заступника начальника Головного управління Держпраці в Донецькій області з 19.08.2019 року;
  • стягнення з Державної служби України з питань праці на користь Зуб Ганни Володимирівни за час вимушеного прогулу;
  • визнання протиправним та скасування наказу Державної служби України з питань праці від 21.08.2019 року №372-к в частини проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «Б» - заступника начальника Головного управління Держпраці в Донецькій області.

13 листопада 2019 року через відділ діловодства та архівної роботи суду від відповідача 1 надійшло клопотання про проведення засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до приписів ч. 2, 7 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов’язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п’ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи віддаленість місцезнаходження відповідача 1, звертаючи увагу на проведення ООС у регіоні, враховуючи, що фактичні обставини, які є доказами по справі, встановлюються судом, зокрема, на підставі пояснень сторін, суд дійшов висновку про можливість участі заявника у наступному засіданні в режимі відеоконференції.

Беручи до уваги, що у заявленому клопотанні відповідач 1 просив доручити проведення засідання в режимі відеоконференції декільком судам м. Києва, серед яких є Голосіївський районний суд м. Києва (03127, м. Київ, вул. Полковника Потєхіна, 14-а), суд вважає за необхідне доручити проведення відеоконференції 12 грудня 2019 року у даній справі саме цьому суду.

Керуючись ст.ст. 194, 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Забезпечити участь відповідача 1 у засіданні 12 грудня 2019 року о 10 год. ЗО хв. в режимі відеоконференції.

Доручити Голосіївському районному суду м. Києва забезпечити проведення засідання 12 грудня 2019 року о 10 год. 30 хв. в режимі відеоконференції.

Позивачу прибути для участі у засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції, 12 грудня 2019 року о 10 год. 30 хв. в приміщення Голосіївського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Полковника Потєхіна, 14-а.

Копію ухвали надіслати відповідача 1 та Голосіївському районному суду м. Києва.

Ухвала оскарженню не підлягає.