flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/2973/19-а

14 листопада 2019, 17:50

 

Україна

Донецький окружний адміністративний суд
УХВАЛА

14 листопада 2019 р.                                                       Справа №200/2973/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, !

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В., розглянувши у порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду клопотання позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконферсгщії у справі за позовом Єрмонова Святослава Вячеславовича до відповідача 1 ~ Головного управління Національної поліції в Донецькій області, до відповідача 2 - т.в.о. начальника полковника поліції головного управління Національної поліції в Донецькій області Беседи Сергія Миколайовича, третя особа - Первинна професійна спілка «Правозахисники країни» про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення та поновлення на посаді,-

ВСТАНОВИВ:

Єрмонова Святослава Вячеславовича, позивач, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до першого відповідача Головного управління Національної поліції в Донецькій області, другого відповідача - т.в.о. начальника полковника поліції головного управління Національної поліції в Донецькій області Беседи Сергія Миколайовича, третя особа без самостійних вимог на стороні позивача - Первинна професійна спілка «Правозахисники країни» про:

  • визнання протиправним та скасування наказу т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області Беседа С.М. № 32 о/с від 24.01.2019 року «По особовому складу», яким капітана поліції Єрмонова Святослава Вячеславовича, оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Лівобережного відділення поліції Центрального відділу поліції, звільнено з 24.01.2019 року, на підставі наказу Головного управління Національної поліції в Донецькій області № 187 від 24.01.2019 року за п,6 ч. 1 ст. 77 Закону України «Про Національну поліцію»;
  • визнання протиправним та скасування наказу т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області Беседи С.М. № 187 від 24.01.2019 року «Про порушення службової дисципліни окремими працівниками Лівобережного ВП Центральною) ВГ1 ГУНП в Донецькій області та іх покарання», яким звільнено зі служби капітана поліції Єрмонова Святослава Вячеславовича за грубе порушення службової дисципліни, що виразилося у недотримані п.1 ч. 1 ст.18 Закону України «Про національну поліцію»:
  • зобов’язання Головне управління Національної поліції в Донецькій області поновити Єрмонова Святослава Вячеславовича на посаду оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Лівобережного відділення поліції Центрального відділу поліції;
  • стягнення з Головного управління Національної поліції в Донецькій області середній заробіток за весь час вимушеного прогулу, починаючи з дня звільнення по час поновлення па посаді;
  • стягнення з Головного управління Національної поліції в Донецькій області витрати на правничу допомогу адвоката в сумі 3 000 грн.

 

13 листопада 2019 року через відділ діловодства та архівної роботи суду від позивача надійшло клопотання про проведення засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до приписів ч. 2, 7 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов’язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п’ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи віддаленість місцезнаходження позивача, звертаючи увагу на проведення ООС у регіоні, враховуючи, що фактичні обставини, які є доказами по справі, встановлюються судом, зокрема, на підставі пояснень сторін, суд дійшов висновку про можливість участі заявника у наступному засіданні в режимі відеоконференції.

Беручи до уваги, що у заявленому клопотанні позивач просив доручити проведення засідання в режимі відеоконференції Донецькому апеляційному суду (Донецька область, м. Маріуполь, гір. Миру, 1а), суд вважає за необхідне доручити проведення відеоконференції 27 листопада 2019 року у даній справі саме цьому суду.

Керуючись ст.ст. 194, 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Бабезпечити участь позивача у засіданні 27 листопада 2019 року о 15 год. 00 хв. в

режимі відеоконференції.

Доручити Донецькому апеляційному суду забезпечити проведення засідання 17 лис топада 2019 року о 15-00 год. в режимі відеоконференції.

Позивачу прибути для участі у засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції, 27 листопада 2019 року о 15 год. 00 хв. в приміщення Донецького апеляційного суду за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, пр. Миру, 1а.

Копію ухвали надіслати позивачу та Донецькому апеляційному суду.