flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №2а/0570/5078/2012

26 листопада 2019, 15:00

 

Україна

Донецький окружний адміністративний суд
УХВАЛА

25 листопада 2019 р.                                                          Справа №2а/0570/5078/2012

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов’янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд, у складі судді Арестової Л.В., в порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду розглянув заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Слов'янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про часткове відновлення втраченого судового провадження, заміну сторони, видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку для пред’явлення виконавчого документу до виконання по справі №2а/0570/5078/2012 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Калінінському районі м. Горлівка до Відкритого акціонерного товариства “Горлівське управління шахтобудмеханізації” про стягнення заборгованості зі сплати капіталізованих платежів у розмірі 959 981,71 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 09 липня 2012 року позовну заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Калінінському районі м. Горлівка до Відкритого акціонерного товариства “Горлівське управління шахтобудмеханізації” про стягнення заборгованості зі сплати капіталізованих платежів у розмірі 959 981,71 грн. - задоволено повністю.

Судом прийнято рішення про стягнення з Відкритого акціонерного товариства “Горлівське управління шахтобудмеханізації” на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Калінінському районі м. Горлівка суму заборгованості зі сплати капіталізованих платежів у розмірі 959 981 (дев’ятсот п’ятдесят дев’ять тисяч дев’ятсот вісімдесят одна) грн. 71 (сімдесят одна) коп.

13 листопада 2012 року на виконання постанови суду видано виконавчий лист у справі.

Наведе вище встановлено на підставі відомостей, наявних в програмному забезпеченні “Діловодство спеціалізованого суду” та Єдиному державному реєстрі судових рішень, оскільки адміністративна справа №2а/0570/5078/2012 втрачена внаслідок захоплення 16 вересня 2014 року невідомими озброєними угрупуваннями двох корпусів Донецького окружного адміністративного суду, розташованих у м. Донецьку.

21 листопада 2019 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про часткове відновлення втраченого судового провадження, заміну сторони з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Калінінському районі м. Горлівка на заявника, видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку для пред’явлення виконавчого документу до виконання по справі №2а/0570/5078/2012.

При вирішення питання про часткове відновлення втраченого судового провадження,

заміну сторони, видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку для пред’явлення виконавчого документу до виконання у даній справі, суд звертає увагу на те, що адміністративна справа є втраченою, та зазначає наступне.

За приписами 384 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 385 КАС України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлено за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Враховуючи викладене вище суд вважає за необхідне відкрити провадження з відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Калінінському районі м. Горлівка до Відкритого акціонерного товариства “Горлівське управління шахтобудмеханізації” про стягнення заборгованості зі сплати капіталізованих платежів у розмірі 959 981,71 грн. задля забезпечення розгляду заяви про часткове відновлення втраченого судового провадження, заміну сторони, видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку для пред’явлення виконавчого документу до виконання у справі №2а/0570/5078/2012.

Відповідно до ч. 1 ст. 389 КАС України, при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: а) частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); б) документи, надіслані (видані) адміністративним судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; в) матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; г) будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; г) відомості Єдиного державного реєстру судових рішень; д) дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; е) будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Згідно ч. З ст. 77 КАС України суд може збирати докази з власної ініціативи.

Керуючись ст.ст. 72, 77, 243, 248, 384, 385, 386, 389, 390 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження з відновлення повністю втраченого судового провадження по справі №2а/0570/5078/2012 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Калінінському районі м. Горлівка до Відкритого акціонерного товариства “Горлівське управління шахтобудмеханізації” про стягнення заборгованості зі сплати капіталізованих платежів у розмірі 959 981,71 грн.

Призначити розгляд питання про часткове відновлення втраченого судового провадження, заміну сторони, видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку для пред’явлення виконавчого документу до виконання на 29 листопада 2019 року о 11 годин 00 хвилин у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, буд.1.

Зобов’язати осіб, які брали участь у справі, надати суду наявні копії матеріалів адміністративної справи №2а/0570/5078/2012 для відновлення втраченого судового провадження (адміністративний позов з додатками, заперечення проти нього, письмові пояснення у справі, інші письмові докази, процесуальні документи тощо).

У судове засідання викликати заявника та осіб, які брали участь у справі.

Представники заявника та осіб, які брила участь у справі, повинні мати документи, шо посвідчують їх повноваження відповідно, зокрема, паспорт, довіреність, документ, що посвідчує службове становище.
Ухвала набирає законної сили з моменту постановления та оскарження не підлягає.