flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/1304/20-а

11 лютого 2020, 17:07

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

           10 лютого 2020 р.                                                 Справа №200/1304/20-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шинкарьова І.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю “МК-Сервіс” до Головного управління ДПС у Донецькій області, третя особа 1: Фізична особа підприємець Голованенко Олег Володимирович, третя особа 2: Ларіков Олександр Вікторович про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень рішень № 0001293307 від 30 жовтня 2019 року та № 0001303307 від 30 жовтня 2019 року,-

 

                                                                                                      В С Т А Н О В И В:

 

Товариства з обмеженою відповідальністю “МК-Сервіс” звернулось до суду з адміністративним позовом до Головного управління ДПС у Донецькій області, третя особа 1: Фізична особа підприємець Голованенко Олег Володимирович, третя особа 2: Ларіков Олександр Вікторович та просить суд:

Визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення рішення з податку на доходи фізичних осіб № 0001293307 від 30 жовтня 2019 року;

Визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення рішення з військового збору № 0001303307 від 30 жовтня 2019 року.

Вирішуючи питання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, суд виходить з наступного.

Нормами частини першої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства (далі – КАС) України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частин 1, 2 статті 173 КАС України    встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, з'ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення відводів, визначення порядку розгляду справи, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до статті 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження в адміністративній справі та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись статтями 12, 19, 25-27, 133, 162-163, 168, 171, 243, 248, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

 

                                                     У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі № 200/1304/20-а за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “МК-Сервіс” до Головного управління ДПС у Донецькій області, третя особа 1: Фізична особа підприємець Голованенко Олег Володимирович, третя особа 2: Ларіков Олександр Вікторович про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень рішень № 0001293307 від 30 жовтня 2019 року та № 0001303307 від 30 жовтня 2019 року.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 03 березня 2020 року о 12 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Встановити відповідачу 15 (п'ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам  статті 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог частини третьої статті 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до вимог частини четвертої статті 159 КАС України, неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз'яснити учасникам справи, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив (стаття 163 КАС України), відповідач - заперечення (стаття 164 КАС України), протягом   п'ятиденного строку, відлік якого починається, відповідно: для позивача - з моменту отримання відзиву на позов, для відповідача - з моменту отримання відповіді на відзив.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Запропонувати третім особам надати пояснення, щодо обставин визначних у позові Товариства з обмеженою відповідальністю “МК-СЕРВІС”.

Звернути увагу сторін, що відповідно до вимог статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Копію даної ухвали направити сторонам. Відповідачу направити також копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Попередити сторін про те, що згідно частини першої статті 149 КАС України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду. 

 

 

           Суддя                                                                                 І.В. Шинкарьова