flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання керівного комітету Проєкту ЄС «ПРАВО-JUSTICE»

16 лютого 2021, 16:03

 

Відбулося засідання керівного комітету Проєкту ЄС «ПРАВО-JUSTICE». Під час засідання заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький поінформував міжнародних партнерів про першочергові завдання, які Вища рада правосуддя для себе визначила на наступний рік.

Зауважено, що ВРП понад рік тому попереджала органи державної влади про те, що припинення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України поставить правосуддя під загрозу, призведе до неспроможності держави виконувати судову функцію. Рада на всіх медійних майданчиках уже рік наполягає на відновленні роботи ВККСУ.  

 

Важливим стратегічним завданням є також систематизація рішень ВРП з кадрових питань та дисциплінарної практики.

 

Так, станом на початок 2021 року постає питання стабілізації кадрів у судах. Кількість суддів яких не вистачає сягає двох тисяч.

 

Через низький рівень оплати праці апарати судів залишають кваліфіковані працівники, втрачається кадровий резерв. Не вистачає коштів і на забезпечення здійснення правосуддя. На офіційному вебсайті Вищої ради правосуддя розміщена інтерактивна онлайн мапа звернень судів щодо проблем фінансування, яка акумулює інформацію з усіх областей України.

 

Олексій Маловацький також повідомив, що ВРП разом із Державною судовою адміністрацією України і Радою суддів України продовжить працювати над різними аспектами судового адміністрування, зокрема над визначенням нормативів навантаження суддів.  

ВРП розпочала використовувати у роботі модуль «Електронний кабінет» підсистеми «Електронний суд». Тепер повідомлення про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, заяви щодо несумісності, дисциплінарні скарги можна подавати до ВРП в електронній формі.

Наприкінці заходу Олексій Маловацький висловив вдячність партнерам із Проєкту ЄС «ПРАВО-JUSTICE» за підтримку та допомогу.

Пресслужба суду за повідомленням Вищої ради правосуддя