flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Донецький окружний адміністративний суд долучився до заходу проведеному в режимі онлайн щодо презентованих уніфікованих рекомендацій для усіх судів України

22 квітня 2021, 14:28

 

Донецький окружний адміністративний суд долучився до заходу проведеному в режимі онлайн Вищою радою правосуддя спільно із Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України та  інших державних органів, які надавали свої коментарі, зауваження щодо презентованих уніфікованих рекомендацій для усіх судів України.

Участь у заході також взяли представники Вищої ради правосуддя, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Центру громадського здоров’я МОЗ України, Міністерства охорони здоров’я України, Управління Верховного Комісара ООН з прав людини, Національної асоціації адвокатів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної

школи суддів України, Служби судової охорони, Міністерства юстиції України, Офісу Генерального прокурора України, очільники судових інституцій усіх юрисдикцій та інстанцій.  

 

Наразі співпраця в такому режимі є особливо актуальною під час пандемії. Суди продовжують працювати незалежно від інстанції чи юрисдикції, ставлячи життя і здоров’я людини як найвищу соціальну цінність на перше місце, забезпечують і гарантують людям насамперед право на життя і здоров’я, а також право на захист – право на справедливий суд.

Саме тому виникла необхідність встановлення відповідного балансу між процесуальним принципом розгляду справи протягом розумного строку і гарантуванням безпеки громадян під час пандемії, а також вироблення уніфікованого підходу до особливостей розгляду судових справ в умовах пандемії, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

На заході обговорено низку питань відносно об’єднання зусиль для роботи в цьому напрямку. Рекомендації інтегровано в однин документ, що буде чинним для усіх судів України для застосування у своїй діяльності.

 

 

Пресслужба суду