flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Воркшоп «Практичні засади видачі паспортів та відновлення документів для осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні. Вирішення проблем з документацією для переміщених осіб в Україні».

13 червня 2024, 10:26

10 червня заступник голови суду Олена Кошкош, судді Вікторія Голуб та В’ячеслав Дмитрієв взяли участь у Воркшопі Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC) «Практичні засади видачі паспортів та відновлення документів для осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні. Вирішення проблем з документацією для переміщених осіб в Україні».

У заході також взяли участь представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Донецькій і Луганській областях та працівники Головного управління Державної міграційної служби у Донецькій області.

 

Учасники:

  • наголосили на парламентському контролі за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина у сфері міграційного права;
  • дослідили нормативно-правову базу, судове забезпечення та судову практику відновлення та видачі документів в Україні;
  • проаналізували проблеми в оформленні документів для людей, які постраждали внаслідок війни та шляхи їх вирішення;
  • вивчили комплексні стратегії видачі паспортів та відновлення документів для осіб, які повернулися з-за кордону;
  • обговорили складні проблеми з документацією, з якими стикаються переміщені особи.

Дякуємо Норвезька рада у справах біженців в Україні (NRC), Представництво Уповноваженого в Донецькій і Луганській областях, Міграційна служба Донецької області за обговорення проблемних питань та можливість знайти спільні підходи до їх вирішення.