flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Служби судової охорони Донецького окружного адміністративного суду приймали участь у навчаннях

03 листопада 2020, 12:30

 

Рішенням Вищої ради правосуддя від 04.04.2019 № 1051/0/15-19 затверджено Положення « Про Службу судової охорони». Унормована діяльність Служби судової охорони, її статус, повноваження, порядок проходження служби, питання соціального захисту співробітників.

 

«Служба судової охорони – це державний орган у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримки громадського порядку в судах. Основні функції цієї служби покладаються на припинення проявів неповаги до суду, а також охорони приміщень суду, установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів і їх членів сімей, працівників суду, створення безпечних умов для проведення засідання серед учасників судового процесу. 

 

Під охороною Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області станом на кінець жовтеня 2020 року перебуває 21 об’єкт судової влади.

 

Наприкінці жовтня 2020 року працівники Служби судової охорони Донецького окружного адміністративного суду приймали участь в спільній тактико-спеціальній підготовці дій МВС в ході місцевих виборів.

 

Першочергово Національна гвардія України продемонструвала підготовку на базі військової частини № 3035 Східного територіального командування Національної гвардії України, головного управління Національної Поліції Донецької області.

 

В ході тренінгу були опрацьовані навички зміцнення безпеки суду, перекриття вільного доступу в зали судових засідань, відпрацювання тактичних прийомів, вміння реагувати на зміну обстановки та узгоджено діяти під час виникнення нештатних ситуацій.

 

Наприкінці навчань проведено підсумки з докладним аналізом та розбором  дій.

Інструктаж для співробітників провів начальник Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області полковник Андрій Єпур.

 

Пресслужба суду