flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Керівного комітету українсько-канадського «Проєкту підтримки судової реформи»

10 листопада 2020, 15:50

 

У листопаді 2020 відбулося засідання Керівного комітету українсько-канадського «Проєкту підтримки судової реформи» в режимі відеоконференції.

Владислав Гуртенко - начальник відділу міжнародного співробітництва Вищої ради правосуддя зазначив, що значна частина заходів у межах Проєкту була спрямована на посилення інституційної спроможності ВРП. Проєкт надав експертно-методологічну допомогу ВРП з бюджетних та фінансових питань, напрацьована Методологія аналізу бюджетних запитів та видатків, які надходять до ВРП і пов’язані з бюджетною програмою «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя».

ВРП та Проєкт продовжують співпрацювати у напрямі посилення судових комунікацій і покращення доступу до правосуддя. Основні напрями такої роботи: стандартизація комунікацій; підвищення навичок прессекретарів та суддів-спікерів; розроблення комунікаційних політик; інтегрування гендерної рівності в судові комунікації.

Спільно із Проєктом проведено низку комунікаційних вебінарів для 1 259 учасників. Клієнти суду відзначили, що суди стали комунікувати активніше та «доступнішою мовою». У судах України розміщено 3 300 плакатів про протокол поведінки представників ЗМІ та громадських організацій. Протокол сприяє покращенню взаємодії зі ЗМІ та зменшенню кількості кризових та позаштатних ситуацій у судах.

В рамках співпраці з Проєктом  ВРП приділяє особливу увагу інтегруванню гендерної рівності у судочинство.

Владислав Гуртенко висловив слова вдячності за ефективну співпрацю, надану допомогу, готовність оперативно реагувати на нагальні потреби органів судової влади України загалом та ВРП.

  

Пресслужба суду за повідомленням ВРП