flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перше фахове обговорення національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи» проведено за ініціацією Вищої  ради правосуддя 

25 листопада 2020, 16:29

  

Перше фахове обговорення національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи» проведено за ініціацією Вищої  ради правосуддя. Участь в ньому взяли  представники органів та установ системи правосуддя, судді, адвокати, міжнародні та національні експерти, науковці, члени провідних громадських організацій та асоціацій, представники виконавчої та законодавчої гілок влади, правники, які відповідають за прийняття рішень у судовій владі.

Під час дискусії Головою ДСА України Сергієм Чорнуцьким зазначено, що на сьогодні для судової системи, поряд з усіма іншими проблемними питаннями, які обговорюються, є питання фінансового забезпечення. Потрібно забезпечити належне фінансування судової і над цим потрібно працювати об’єднавши зусилля.

З його слів, на кінець листопада 2020 року дефіцит фінансування діяльності судів становить пів мільярда гривень, з яких 95.4 мільйона гривень це - фонд оплати праці працівників апарату судів.

На думку заступника Голови ДСА України, питання фінансування судової системи, зокрема в частині фінансування місцевих загальних та апеляційних судів, потрібно вирішувати на рівні  загально інституційних  питань діяльності судової влади.

Відтак, зважаючи на те, що це було перше фахове обговорення національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи», учасники більше говорили про реалії. Вони зійшлися на думці, що в першу чергу потрібно розв'язати питання кадрового забезпечення судів, фінансування судової влади, відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, забезпечення незалежності суддів.

 

 

 

Пресслужба суду за повідомленням ДСА України