flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч судді-спікера Донецького окружного адміністративного суду з міжнародними спостерігачами

30 листопада 2020, 16:18

 

 

ЕNЕМО (European Network of Election Monitoring Organizations) Європейська мережа організацій з моніторингу виборів (далі-ЕNЕМО)  є однією з найвпливовіших неурядових організацій серед  національних мереж громадських організацій. Заснована 29.09.2001 в Хорватії, фінансову підтримку здійснює USAID через Національний демократичний інститут (NDI).

Постановою Центральної виборчої комісії України від 08.10.20 № 357 ЕNЕМО акредитовано відповідно до Порядку акредитації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах Президента України, народних депутатів України, місцевих виборах.

 

Міжнародною місією організації є  спостереження за місцевими виборами в Україні  в усіх областях. Через пандемію COVID-19 та пов’язані з нею ризики місія ENEMO працює на  виборах в форматі онлайн режиму. Аналітики основної групи і довгострокові спостерігачі мають місцевих асистентів, які допомагають їм здійснювати дистанційне спостереження.

ENEMO також спостерігає за виборчим процесом на місцевих виборах в Донецькій області  та організує зустрічі з ключовими особами на цих виборах з метою проведення всебічної оцінки.

Наприкінці листопада 2020 відбулась онлайн зустріч судді-спікера Донецького окружного адміністративного суду Загацької Тетяни Василівни з міжнародними спостерігачами  ENEMO.

В ході проведеної онлайн-бесіди обговорено організацію роботи суду в період виборчого процесу, особливий режим роботи суду  та стан розгляду Донецьким окружним адміністративним судом справ, пов’язаних з проведенням місцевих виборів. 

Моніторинг та звітування найважливіших аспектів виборів з метою його цілісності, підвищення прозорості виборчого процесу та оцінки, сумісності з міжнародними виборчими стандартами, а також передовими практиками та внутрішнім законодавством України, ENEMO оприлюднить у  остаточному  звіті.

 

Пресслужба суду