flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено розробку підсистеми «Електронне правосуддя», яка буде задіяна під час розгляду дисциплінарних скарг, заяв про втручання в роботу суддів

11 грудня 2020, 13:20

 Вища рада правосуддя (далі-ВРП) разом із Державною судовою адміністрацією України завершили розробку підсистеми «Електронне правосуддя» для Вищої ради правосуддя, яка буде задіяна під час розгляду дисциплінарних скарг, заяв про втручання в роботу суддів.

На даний час підсистема проходить тестування. До нового року буде змога її запустити. В електронному форматі подаватимуть скарги, клопотання, заяви, пояснення, ознайомлюватимуться з матеріалами справ, у режимі відеоконференції братимуть участь у засіданнях Ради. ВРП вирішили випробувати цю підсистему перед тим, як впроваджувати її в судах.

Заступник Голови ВРП також звернув увагу на потребу уніфікації програм та систем, які зараз використовують чи планують запровадити Міністерство цифрової трансформації України, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне антикорупційне бюро України, Вищий антикорупційний суд.

Запропоновано учасникам підгрупи «Електронне правосуддя» галузевої робочої групи «Правова держава, юстиція», врахувавши позицію суддівської спільноти, визначити перелік першочергових кроків, необхідних для запуску електронного судочинства, та ініціювати внесення відповідних змін до процесуальних кодексів.

Пресслужба суду за повідомленням Вищої ради правосуддя