flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено засідання робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики щодо питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів

23 квітня 2021, 15:48

Обговорено питання використання готових модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, створення платформи для генерації ідей щодо її  розбудови. Завдяки  змінам до процесуальних кодексів в режимі дослідної експлуатації вже працюють такі модуля як:  електронний суд, електронний кабінет, модуль відеоконференцій та контакт-центр судової влади України.

 

Для всіх інших модулів застосування електронних інструментів здійснення правосуддя має бути закріплено на законодавчому рівні.

 

Найближчим часом у парламенті відбудеться розгляд у другому читанні законопроекту № 3985 про поетапне впровадження ЄСІТС. Тому стан готовності системи є вкрай нагальним питанням.

 

Одним з найважливіших питань є також створення координаційного центру для впровадження ЄСІТС. Такий центр повинен працювати при Вищій раді правосуддя та мати представництво різних органів, що мають відношення до впровадження цієї системи.

 

 

 

Пресслужба  суду за повідомленням Державної судової адміністрації України