flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У травні відбулась нарада з представниками територіальних управлінь та головами апеляційних й місцевих загальних судів Донецької, Волинської та Житомирської областей

14 травня 2021, 16:14

13 травня 2021 року відбулася робоча зустріч Голови Ради суддів України Богдана Моніча з представниками трьох областей: головами місцевих судів регіонів, головами апеляційних судів, начальниками територіальних управлінь, керівниками апарату судів та іншими зацікавленими представниками суддівської спільноти.

 

Дискусія була започаткована делегатами XVIII чергового з'їзду суддів України, яких вкрай обурив незадовільний стан фінансування судової влади у частині місцевих загальних та апеляційних судів. Делегати з'їзду проголосували за рішення, яким визнали роботу ДСА України недостатньою у питаннях фінансового та матеріально-технічного забезпечення судів України.

 

Відтак, начальники ТУ ДСА України: Волинської області Наталія Коцирій, Донецької - в.о. начальника управління Сергій Музикант, Житомирської – Василь Морей, коротко і по суті надали інформацію про діяльність управлінь, з якої було зрозуміло, що обсяги робіт, котрі виконуються працівниками територіальних управлінь значно більші, ніж тільки матеріально-технічне і фінансове забезпечення.

 

На їхню думку, якщо говорити про передачу окремих повноважень від ТУ ДСА України до апеляційних і місцевих судів, то потрібно, найперше, визначитися з доцільністю та обґрунтованістю такої передачі. Разом з тим, ніхто з учасників обговорення не заперечував проти вдосконалення діяльності ДСА України, як інституції.

 

«Якщо говорити про ті зміни, в мовах і вимогах сьогодення, потребує вдосконалення робота всіх державних органів. Тому ані ДСА України, ані територіальні управління, ані суди не є винятком. Але, в такому випадку, варто говорити про якісь певні корекції підходів, напрямків, навіть корекції роботи адміністраторів-управлінців, але не руйнація системи в цілому», - підкреслила керівник територіального управління ДСА України у Волинській області Наталія Коцирій.

 

Її позицію підтримали й представники інших областей України, які брали участь в обговоренні.

 

Наприкінці заходу, Голова Ради суддів України Богдан Моніч звернувся до учасників наради з проханням надіслати на адресу Ради свої пропозиції та бачення покращення роботи ДСА України та її територіальних управлінь.

 

Пресслужба суду за повідомленням Ради суддів України