flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найближчим часом має розпочати свою роботу Етична рада

10 листопада 2021, 11:07

 

Відповідно до абзацу 9 пункту 23-1 розділу III "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про вищу раду правосуддя" в редакції Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя" від 14 липня 2021 року №1635- IX (далі Закон) голова Вищої ради правосуддя призначає членів першого складу Етичної ради не пізніше п’яти днів після закінчення строку, відведеного для внесення списків рекомендованих кандидатів від усіх суб’єктів формування Етичної ради. У разі якщо Голова Вищої ради правосуддя не призначить членів Етичної ради у визначений строк, троє перших кандидатів із списку Ради суддів України і списку міжнародних та іноземних організацій вважаються призначеними.

З огляду на те, що головою Вищої ради правосуддя у визначений законом строк – 08 листопада 2021 року не призначено членів першого складу Етичної ради, з 09 листопада 2021 року перший склад Етичної ради є призначеним в силу прямої вказівки закону.

Відповідно пункту першого частини 21 статті 9-1 Закону Член Етичної ради зобов’язаний брати участь у її роботі особисто, без права делегування своїх повноважень іншим особам.

Частиною 22 статті 9-1 Закону визначено, що організаційно-технічне забезпечення діяльності Етичної ради здійснює Державна судова адміністрація України.

Відтак, Радою суддів України до Державної судової адміністрації України передано усі контактні дані новопризначених членів Етичної ради за квотою Ради суддів України.

Крім того, 17 вересня 2021 року виконувач обов’язків голови Вищої ради правосуддя видав наказ про призначення першого складу Конкурсної комісії для відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії судів України.

З огляду на це, Голова Ради суддів України – Богдан Моніч звернувся з відкритим звернення, що початок роботи Етичної ради і Конкурсної комісії повинні розпочатися без зайвих зволікань у тісній комунікації усіх їх членів.

 

 

Пресслужба