flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На початку листопада українська урядова делегація з робочим візитом відвідала Королівство Данія

16 листопада 2021, 11:45

На початку листопада  українська урядова делегація з робочим візитом відвідала Королівство Данія

 

Т.в.о Голови ДСА України Олексій Сальніков та в.о. Генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Микола Козлов вивчали досвід цифрової трансформації та кращі практики впровадження діджитал інструментів на всіх рівнях влади.

Вивчення такого досвіду у цифровізації є надзвичайно важливим для України, оскільки це допоможе значно прискорити процеси обміну інформацією, підготовки та оформлення документів для громадян і головне – суттєво скоротити витрати бюджетних коштів.

За підсумками візиту в.о. Генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Микола Козлов поділився отриманою інформацією і розповів, що в Королівстві Данія є 98 муніципалітетів (на кшталт наших громад), де працює понад 500 тисяч чиновників ( на 6 млн. населення).

Цифрові амбіції уряду Данії охоплюють усі рівні влади: від центрального уряду до регіонів та муніципалітетів. Тобто, як адміністративні установи, такі як міністерства, агентства, а також установи державного сектору, муніципальні та регіональні адміністрації, так і лікарні, школи, університети тощо. Мінфін та управління фінансів міста Копенгаген є рушійною силою у діджиталізації Данії, адже вона напряму залежить та взаємовпливає на наявний фінансовий ресурс.

Мінцифри Королівства Данія створено при Міністерстві фінансів. Агентство почало працювати ще в 2001 році. Як і в Україні, воно здійснює стратегічне планування проектів цифровізації усього державного сектору: центральних, регіональних та місцевих органів влади. Тобто, по суті, діджиталізує роботу органів влади для створення якісних послуг для громадян.

 

 

 

Пресслужба за повідомленням судової влади України