flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання присвячене обговоренню актуальних питань діяльності судів та реформування законодавства про судоустрій і статус суддів

30 листопада 2021, 15:19

 

Наприкінці листопада відбулося засідання Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя.

До участі у заході долучилися Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заступник Голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов, Секретар Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв і голова Касаційного адміністративного суду у складі ВС Михайло Смокович.

Валентина Данішевська підвела підсумки  щодо проведеної роботи на посаді Голови Верховного Суду.

 «Ми впоралися із цим завданням, бо свою процесуальну діяльність ВС почав здійснювати вже через два тижні після проведення першого Пленуму», – нагадала Валентина Данішевська. Попри певні виклики судді відчували радість і піднесення, вони повною мірою усвідомлювали свою відповідальність та високі очікування, які суспільство покладало на оновлений ВС. Нові повноваження та структура мали ефективніше забезпечити сталість і єдність судової практики.

Становлення Верховного Суду як інституції, яка діє в новому форматі, охопило 2018 рік – початок 2019 року. «Ми відвідували регіони й спілкувалися із суддями апеляційних і місцевих судів, об’єднувалися навколо спільних викликів для судової системи. На жаль, пандемія дещо вплинула на наші можливості, позбавивши нас безпосереднього спілкування», – шкодує Голова ВС.

Період із кінця 2019 року до 2020 року запам’ятався Валентині Данішевській переважно боротьбою за незалежність судової влади.

Складним виявився і 2021 рік. Судова спільнота боролася за те, щоб забезпечити на рівні законодавства належний підхід до створення та оновлення кадрових органів у судовій системі.

30 листопада 2021 року спливає строк каденції як Голови ВС  Валентини Данішевської, а керування Верховним Судом із 1 грудня цього року переходить до новообраного Голови – Всеволода Князєва.

Серед пріоритетних напрямків роботи, Всеволод Князєв назвав: пришвидшення запуску роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, фінансування судової системи та комунікування із судами першої та апеляційної інстанцій.

Пресслужба суду за повідомленням судової влади України