flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентація результатів щорічного дослідження «Медіавідкритість судів України»

09 грудня 2021, 16:29

  

«Медіавідкритість судів України» ― це щорічне дослідження, що четвертий рік поспіль проводиться громадською організацією «Вектор прав людини» в межах проєкту «Суд людською мовою». Дослідження є системним та дає можливість окреслити стан справ поточного року, а також  проаналізувати динаміку як напрям роботи задля захисту права на справедливий суд.

 

У цьогорічному опитуванні взяло участь 229 судів України. У процесі дослідження було виявлено, що 72% судів віддають перевагу Facebook, 11% користуються YouTube, а 7% судів мають власний аккаунт в Instagram.

 

Це дослідження проведено ГО «Вектор прав людини»  у співпраці з Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні та за підтримки Ради суддів України, Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України.

 

В основі дослідження лежать відповіді онлайнового опитувальника.

У заході взяли участь: Голова Ради суддів України - Богдан Моніч; Голова Комітету Ради суддів України з питань співпраці з ЗМІ, державними та недержавними органами та організаціями - Олександр Сасевич, головна спеціалістка відділу комунікаційної діяльності (пресофісу ВРП)- Ірина Тартачник та інші.

 

Презентація дала змогу зрозуміти, які комунікаційні інструменти варто вдосконалити, а які поширювати як успішні практики.

 

Донецький окружний адміністративний суд також долучився до участі у презентації дослідження «Медіавідкритість судів України-2020».

 

 

Пресслужба суду