flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг «Доступ до публічної інформації. Особливості правозастосування та актуальна судова практика».

25 червня 2024, 09:01

20–21 червня 2024 року Національна школа суддів України за підтримки Проєкту Ради Європи “Захист свободи слова та свободи медіа в Україні” провела тренінг “Доступ до публічної інформації. Особливості правозастосування та актуальна судова практика” для суддів адміністративних судів. Від Донецького окружного адміністративного суду взяла участь Вікторія Олішевська.

Під час навчання судді:
• поглибили знання з міжнародних принципів доступу до публічної інформації, змісту базових міжнародних документів у сфері прав людини, які визначають право на інформацію, зокрема Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів (Конвенція Тромсо);
• акцентували увагу на основних положеннях Закону України “Про доступ до публічної інформації”, метою якого є забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації;
• обговорили особливості реалізації судами права на доступ до публічної інформації в умовах воєнного стану та роль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у питаннях доступу до інформації у військовий час.

Щиро дякуємо Національна школа суддів України за запрошення, нагоду обмінятися досвідом, можливість нових знайомств та позитивні емоції.