flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Андрій Христофоров взяв участь у VII Міжнародній науково-практичній конференції «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час».

09 липня 2024, 15:34

4-5 липня в Національному університеті «Острозька академія» в межах проведення Днів адміністративної юстиції України відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час», в роботі якої взяв участь голова Донецького окружного  адміністративного суду Андрій Христофоров.

Конференція складалася з чотирьох сесій і модерованої дискусії, в якій приймали участь судді, науковці, юристи-практики, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, експерти міжнародних організацій та судді зі Швеції, Німеччини, Австрії, Естонії, Польщі та Канади.

На заході були обговорені питання доступу до публічної інформації та права на звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб; захисту та обмеження свободи об’єднання в політичні партії та громадські організації, реалізації права на мирні публічні зібрання; інституту громадянства та свободи пересування і вільний вибір місця проживання; передумов та викликів під час організації та проведення виборів у післявоєнний час.