flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд людською мовою

03 травня 2017, 15:37

Суд людською мовою

«Довіра до судової влади неможлива без належного забезпечення принципу гласності та відкритості судочинства. Саме тому реалізація судами вимог забезпечення доступу громадян до інформації про здійснення судочинства та діяльність судів в цілому стає важливим елементом судової реформи», - підкреслила представник прес-центру судової влади України Ольга Какауліна під час першої тренінгової програми навчання прес-секретарів судів  Донецької та Луганської областей, яка організована Радою суддів України, прес-центром судової влади України, Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні в партнерстві з громадською організацією «Вектор прав людини». Програма навчання спрямована на створення сприятливого комунікативного середовища між громадськістю, засобами масової інформації та представниками судової влади.

Як підкреслила директор громадської організації «Вектор прав людини» Валерія Рибак, тренінги для прес-секретарів судів є прикладом плідної співпраці судової системи та громадських організацій задля реалізації спільної мети – захисту прав людини.

Протягом тренінгу, що проводився у місті Краматорську, учасники отримали знання та практичні навички застування комунікативних інструментів в роботі судів із ЗМІ та громадськістю. Це дасть змогу в подальшому підвищити рівень забезпечення громадян права на справедливий суд, доступ громадськості та представників засобів масової інформації до відкритих судових засідань, оперативного інформаційного реагування на події довкола суспільно важливих справ, що знаходяться в провадженні відповідних судів.

 

Прес-служба