flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Дня Державного Прапора України

22 серпня 2017, 11:51

 

Шановні судді та працівники апарату суду!

Загально відомо, що  Прапор – це держаний символ країни.

Відповідно до ст.20 Конституції  України: Державний Прапор України – це стяг з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

У 2004 році  Указом Президента України 23 серпня  встановлено як святковий день усіх поколінь українців -  День Державного Прапора України.

Це данина поваги символу держави, який пройшов довгий, героїчний, історичний шлях заради утвердження української державності та конституційної цінності.

 Сьогодні  ми усвідомлюємо  значимість державного синьо - жовтого стягу в сучасних умовах неочікуваної «гібридної» війни  на Донбасі, в Криму, коли за синьо - жовтий Прапор – символ нескореної, вільної та самостійної України,  розстрілюють,  арештовують…

Сьогодні українські хлопці – захисники вкриваються синьо – жовтим стягом від ворожих куль.  Він їх оберігає, захищає, зупиняє ворогів та утверджує: Донбас і Крим – це Україна.

Якщо синьо – жовтий  прапор розвивається на вершині терикону, на  розбитій вщент  будівлі Донецького аеропорту, в промзоні  Авдіївки, в степу донецькому- то хай знають усі -  це наша земля,  це  Україна.

 Наш Державний Прапор відомий у всьому світі: він розвивається в ООН, в Брюсселі (ЄС), його підіймають з особливою гордістю на спортивних всесвітніх змаганнях. Це символізує визнання авторитету нашої країни.

Щиро вітаю  з Днем Державного Прапора України!

Бажаю всім миру, любові й поваги до нашої історії, державних  символів.

Хай завжди буде яскравим життя кожного українця : синім і мирним, як небо та жовто – золотистим, як пшеничні поля України.

З повагою,

Голова суду