flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У межах реалізації проекту «Сприяння захисту прав та полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій області» проведений тренінг для працівників апарату суду і суддів

23 лютого 2018, 11:48

 

         Наявний  спектр проблемних питань, що стосуються соціальної та правової захищеності людей з інвалідністю в Україні, свідчить про необхідність застосування комплексних заходів з боку держави й суспільства. У той же час, сучасне життя формує нагальний обсяг вимог до захисту прав цієї категорії населення.  

Громадською  організацією «Агенція демократичного захисту Донбасу» у другому півріччі 2017 року проведений моніторинг доступності судових установ  Донецької області. Зокрема,  був проаналізований стан доступу до приміщень судів для людей з особливими  потребами.  За підсумками дослідження розроблені відповідні рекомендації з вдосконалення роботи.

         У межах реалізації проекту «Сприяння захисту прав та полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій області» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Агенцією  демократичного захисту Донбасу» в приміщенні Донецького апеляційного адміністративного суду, у місті Краматорську, проведений тренінг для працівників апарату суду і суддів з питань комунікації та взаємодії з людьми, які мають особливі потреби. 

У заході взяли участь працівники апарату Донецького апеляційного адміністративного суду, Донецького окружного адміністративного суду та місцевих судів Донецької області, а також судді Донецького апеляційного адміністративного суду та Донецького окружного адміністративного суду.  Тренери Тетяна Соловйова та Наталя Валеєва  допомагали учасниками  опрацьовувати  практичні та теоретичні навички в сфері спілкування з наведеною категорією громадян.   

Наприкінці заходу учасники обговорили результати проведеного моніторингу, для вдосконалення роботи у напрямку забезпечення рівного доступу людей з інвалідністю у судових установах і подальшої взаємодії  отримали від тренерів методичні матеріали.