flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався тренінг для тренерів з питань залучення суддів-наставників

30 березня 2018, 12:31

 

Розпочався триденний тренінг для тренерів Національної школи суддів з питань залучення суддів-наставників до процесу стажування кандидатів на посаду судді. Захід проходить за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» і має на меті підготовку викладачів школи до навчання майбутніх суддів-наставників навикам, необхідним для належного забезпечення стажування кандидатів на посаду судді під час проходження ними спеціальної підготовки.

Національна школа суддів нещодавно запровадила оновлену програму спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, яка вперше крім теоретичної частини включає також і практичну – стажування, що передбачено положенням статті 77 Закону України «Про судоустрій та статус суддів».

Для підготовки викладачів, які будуть навчати суддів-наставників, Програма USAID «Нове правосуддя» запросила доктора наук, професора Університету штату Мічиган (США) Морін Коннер, яка має великий досвід проведення програм професійного розвитку як суддів, так і працівників апарату у багатьох країнах світу.

Під час тренінгу викладачі школи дізнаються про методи та особливості формування наставницьких навчальних стосунків та середовища, а також оволодіють майстерністю викладання суддям-наставникам компонентів наставництва із застосуванням індивідуального підходу до кожного кандидата на посаду судді.

Програма USAID «Нове правосуддя» готова надати підтримку Національної школи суддів у розробці й впровадженні програми підготовки суддів-наставників, які допомагатимуть новопризначеним суддям адаптуватися у суддівському середовищі.

 

 

Джерело