flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вільний доступ до відкритої інформації

02 квітня 2018, 11:19

 

Вільний доступ до відкритої інформації про діяльність суб’єктів владних повноважень – це важливе підґрунтя для розвитку сучасної демократичної держави. У таких умовах найпростішим і найнадійнішим засобом комунікації виступає веб-сайт суду.

Експертами громадської організації «Платформа прав людини» було проведено моніторинг офіційних веб-сайтів органів судової влади України на предмет відповідності їх змісту положенням нормативно-правових актів, які регулюють питання доступу до інформації про їх діяльність, та дотримання технічних, технологічних, програмних і лінгвістичних вимог до офіційних сайтів державних органів.

 

Результатом дослідження стала підготовка рекомендацій щодо наповнення публічною інформацією офіційних веб-сайтів судів першої інстанції. 

Участь у заході взяли представники прес-служби Ради суддів України, Вищої Ради правосуддя та судів.

Довідково: Моніторинг офіційних веб-сайтів/веб-сторінок судів, проведено експертами ГО «Платформа прав людини» в рамках проекту «Оцінка та підвищення рівня інформаційної відкритості офіційних веб-сайтів судів України». Дослідження проведено з використанням єдиної методології: «Методологія оцінки рівня забезпечення доступу до публічної інформації суб’єктами владних повноважень», яка була розроблена експертною групою на замовлення та під керівництвом Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, зокрема, розділу ІІІ Методології.
 

Джерело: Прес-служба РСУ