flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

​Постійний діалог з громадськістю - один з пріоритетних напрямів діяльності Ради суддів України

02 квітня 2018, 11:20

 

Вітаючи очільницю громадської організації, Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначив, що щиро вітає роботу громадських організацій, які працюють над розвитком комунікації судової влади з громадськістю і суспільством.

 "Суддівська спільнота, як і судова влада загалом зацікавлені у розвитку комунікації з суспільством, особливо, коли комунікація розкриває проблемні ланки  у роботі та сприяє відновленню довіри громадян до суддів і судів", - зазначив Олег Ткачук.

У свою чергу, директорка ГО "Вектор прав людини" Валерія Рибак ознайомила Голову Ради суддів України про діяльність організації та проекту "Суд людською мовою" та поділилася набутим досвідом співпраці з Радою суддів України, як найвищим органом суддівського самоврядування.

Також Валерія Рибак відзначила позитивний досвід проведення он-лайн трансляцій судових засідань. З її слів, за результатами моніторингу, який веде  громадська організація, станом на березень місяць 2018 року, трансляції відбуваються у понад 100 справах 47 судів, у 17 областях України і їх кількість постійно зростає. "Організація і проведення он-лайн трансляцій - це надзвичайно ефективний інструмент комунікації, який використовується не тільки для інформування громадян та медіа, а й вже використовується у навчальному процесі студентів-юристів", - сказала пані Валерія.

Підсумовуючи результати зустрічі Голова Ради суддів України наголосив, що Рада і надалі підтримуватиме починання, які скеровані на комунікацію судової влади з суспільством. "Люди мають розуміти, що відбувається у судах, чим керуються судді, приймаючи те, чи інше рішення. Разом з тим вони повинні знати, в яких умовах працюють судді і які ризики несе їхня професія, особливо, якщо мова про суддів, які працюють у прифронтових судах на Сході України" - сказав Олег Ткачук.

 

Джерело: Прес-служба РСУ