flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя проведено прийом громадян

10 квітня 2018, 16:04

 

 

До Вищої ради правосуддя звернулися заявники з питань недотримання, на їхню думку, норм процесуального та матеріального права під час здійснення правосуддя місцевими судами, зокрема Макарівським районним судом Київської області та Любарським районним судом Житомирської області. Стверджували про порушення цими судами їхніх прав та інтересів, у зв’язку з чим вирішили подати до Вищої ради правосуддя дисциплінарні скарги.

Начальник управління по роботі зі зверненнями, запитами на інформацію та забезпечення організації особистого прийому громадян секретаріату Вищої ради правосуддя - Вікторія Максімова провела особистий прийом громадян.

Повідомила, що порядок притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та здійснення дисциплінарного провадження врегульовано законодавством України, зокрема законами України «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду правосуддя».

Зазначила, що відповідно до частини третьої статті 42 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» дисциплінарне провадження включає попереднє вивчення та перевірку дисциплінарної скарги, відкриття дисциплінарної справи, розгляд дисциплінарної скарги та ухвалення рішення про притягнення або відмову в притягненні судді до дисциплінарної відповідальності.

Громадянам надано необхідні роз’яснення з урахуванням повноважень Вищої ради правосуддя та поінформовано, що подані ними дисциплінарні скарги надійдуть до провадження членів Вищої ради правосуддя для попереднього вивчення та перевірки.

 

Прес-служба за повідомленням управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП